local-stats-pixel fb-conv-api

Kad Eiropa pazudīs zem ūdens33

944 6

Šodien Eiropā cilvēki satraucas par plūdiem un citām kataklizmām.. Ledāja kušana, pasaules okeāna līmeņa celšanās ļoti drīz var skart pilnīgi visus. Pizas tornis Itālijā ar lielu varbūtību pazudīs jūras viļņos un siltais gaiss palielinās turbulenci virs Atlantijas. Bet tas nav nekas jauns, kontinenta vēsturē ir bijuši smagi periodi jau agrāk...

944 6 33 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 33

0/2000

Latviju sadalīs uz pusēm tad jau? emotion

14 0 atbildēt

Kusa jau sen, turpina kust šai galā, bet tai pat laikā dienvidos ledus sega pieaug. Kopumā nekur nekas nepazūd. Smaga tēma.

14 0 atbildēt

Nu ,Gaizinja apkartne celsies gruntsgabalu cenas... emotion 

13 0 atbildēt

Nav taisnība par to, ka tieši tā aplūdīs Eiropa.

1. Norvēģijā un Grenlandē ir šļūdonis daudzās vietās. Ja tas nokusīs, tad attiecīgi samazināsies masa tai vietai, tādā veidā teritorija pacelsies uz augšu. Abas ir kalnainas teritorijas, krasta līnija mainīsies minimāli.

2. Tas pats ir Somijas Lapzemi un Zviedrijas ziemeļu galu, krievijas ziemeļiem, tur nokusīs mūžīgais ledus, teritorija pacelsies uz augšu.

Tātad, karte Ziemeļos ir taisīta tā, it kā tur nebūtu ne grama ledus un sniega, jeb aizmirsa par polāro loku.

3. ir sauss aprēķins, ka aplūdīs teritorija, bet nav neviena vārda par to, ka ūdens ir tikai 0,03% no zemes masas, un tā tilpums ir noteikts, tātad, lai paceltu ūdens līmeni, vispirms ir jāpielej vietas, kas ir zem jūras līmeņa, un tur var saliet ļoti daudz. 

4. relatīvi nesen zinātnieki runāja, ka, ja izkusīs viss pasaules esošais ledus, teorētiski ūdens līmenis pacelsies par 60-80metriem. Tomēr vēl neviens nav pateicis, cik ūdens paņems atmosfēra, jo palielināta mitruma apstākļos, ir arī mitrāka atmosfēra.

13 0 atbildēt

Vismaz latvijai beidzot būs sava sala, un paskatoties kartē, pat divas palielas. 

12 0 atbildēt

Loti labs raksts  emotion 

11 0 atbildēt

Jā, palūrēju pasaules karti. Izskatās pašvaki. Eiropai klātos diezgan pašķidri (vārda vistiešākajā nozīmē), ja jūras līmenis paceltos par 60m.

10 0 atbildēt

Patīk, jau patīk Tie tavi raksti. Saturīgi un lasu ar interesi ! +  emotion 

8 0 atbildēt

O Dobele nenoslīks

8 0 atbildēt

Bet vai šajos pareģojumos, kur attēlots kā Latvija aplūdīs ir ņemts vērā arī tas, ka "Latvija ceļas uz augšu"(zemes garoza Latvijas teritorijā). Nepateikšu precīzus skaitļus uzreiz, bet pacēlums ir lielāks nekā ūdens līmeņa kāpums. 

8 0 atbildēt

Vismaz Latvijai būtu divas jaunas salas 

5 0 atbildēt
Ledāju kušanas plusi. 1 ) Vairs nav auksti. Labāk siltumā sarūmēties, nekā aukstumā sprāgt no bada. 2) Daugavpils un citas depresīvās pilsētas kļūs apdzīvotas. 3) varēs ekonomēt uz ziemas rēķina - apkure, ziemas riepas, apģērbs, utt Mīnusi: .. ... . . Nav.
6 1 atbildēt

Izskatās, ka Rīgai - kirdik!

5 0 atbildēt

Tam visam ir ļoti primitīvs izskaidrojums.Un cilvēks tam visam ir maz vainīgs,vai vispār nemaz,izņemot pied!rstu apkārtni un un dabas izpostīšanu.

    1.Zemes orbīta,viņa NAV regulāra!Tas ir fakts un sen pierādīts!Piemēram-tagad Zemes orbīta Jūlijā ir viss tālāk(apogejs) no Saules,bet Janvārī tuvāk(perigejs),līdz ar to mums ziemas un vasaras mērenas.Bet tā atālumi LAIKĀ nepārtraukti mainās!piemēram-pēc 1000 gadiem būs otrādi,tad varat iedomāties paši...!

     2.Zeme nav ciets akmens,tā drīzāk ir kā apaļš pudiņs,kura nedaudz ļurinās lidojumā Mēness ietekmē(paisumi ,bēgumi un zemstrīces,vulkāni utt).

    Nu kaut kā tā! emotion 

    

5 1 atbildēt
Jāmirst?
4 0 atbildēt

Kad eiropa pazudīs, mums par to nebūs jāuztrucas un jāķer burbulīši.

3 0 atbildēt

 emotion Beigas būs.

3 0 atbildēt
Nekā nebūs. Plūdi sāksies, atsūtīs āfrikāņus un viņi visu izstrebs. Done and done #nothate
2 0 atbildēt

Žēl Eiropas emotion

2 0 atbildēt
Tieši par šo ģeogrāfija šodien mācījāmies
2 0 atbildēt