local-stats-pixel fb-conv-api

Fakti par zemūdenēm7

31 1

Zemūdenes ir aizraujoši kuģi, kuriem ir bijusi izšķiroša nozīme jūras karā, zinātniskajos pētījumos un zemūdens izpētē. To novatoriskais dizains un progresīvās tehnoloģijas ļauj tiem slēpti darboties zem viļņiem, padarot tos par neaizstājamu mūsdienu jūras flotes priekšrocību. Sākot ar to vēsturisko nozīmi un beidzot ar to izšķirošo lomu jūras izpētes nākotnes veidošanā, zemūdenes turpina piesaistīt cilvēku iztēli visā pasaulē. Iedziļinoties okeāna dzīlēs, šo neticamo mašīnu pievilcība neapšaubāmi turpinās radīt bijību un brīnumus nākamajām paaudzēm.

1. Pirmās zemūdenes varēja uzņemt tikai vienu vai divus cilvēkus. Mūsdienās dažas zemūdenes var pārvadāt vairāk nekā 100 cilvēkus.

2. Kā zemūdeme nogrimst? Zemūdenes ir aprīkotas ar ūdens tvertnēm, ko sauc par balasta tvertnēm, kuras piepildās, lai iegremdētu zemūdeni. Iztukšojot tvertnes un piepildot tās ar gaisu, zemūdene paceļas virs ūdens.

3. Zemūdenes ir paredzētas, lai izturētu milzīgu ūdens spiedienu. Zemūdeņu strukturālā integritāte ir izstrādāta tā, lai izturētu milzīgo ūdens spiedienu, kas tiek piedzīvots ievērojamā okeāna dziļumā. Pateicoties izturīgajai konstrukcijai un materiāliem, zemūdenes var pārvietoties dažādos dziļumos, vienlaikus nodrošinot apkalpes un uz kuģa esošā aprīkojuma drošību un drošību.

4. Zemūdenes vienlaikus var palikt iegremdētas mēnešus. Mūsdienu zemūdenes ir aprīkotas ar uzlabotām dzīvības uzturēšanas sistēmām un piederumiem, kas ļauj tām ilgstoši palikt iegremdētām, sākot no vairākām nedēļām līdz vairākiem mēnešiem. Šī ilgstošā iegremdēšanas spēja uzlabo zemūdeņu slepenību un stratēģisko efektivitāti misiju un operāciju laikā.

5. Zemūdenēm ir bagāta vēsture, kas aizsākās 17. gadsimtā. Pirmo reģistrēto zemūdeni 1620. gadā uzbūvēja holandiešu izgudrotājs Kornēlijs Drebels. Šī agrīnā zemūdene, kas pazīstama kā "Drebbel", savā laikā bija ievērojams inženierijas sasniegums, dzinējspēkam izmantojot airus un demonstrējot zemūdens navigācijas potenciālu.

Ceru, ka bija interesanti!😀🌊

31 1 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv