local-stats-pixel fb-conv-api

Fakti par papīru6

31 0

Sveiki, lūk varat apskatīt 11 interesantus faktus par papīru

1. Papīrs ir gandrīz divus tūkstošus gadu vecs

2. No vienas priedes vidēji var uztaisīt~ 80 000 papīra loksnes.

3. Papīra lidmašīnas nolidotā attāluma rekords ir 69,14 metri

4. Pārstrādes nozīme- Ņemot vērā to, cik daudz papīra mēs iztērējam katru gadu, otrreizējās pārstrādes nozīme drīz kļūst skaidra. Aptuveni divas trešdaļas no mūsu izmantotā papīra tiek pārstrādātas, un otrreizējā pārstrāde ne tikai ietaupa kokus – katra pārstrādātā papīra tonna ietaupa ūdeni un rada par 73% mazāku gaisa piesārņojumu nekā papīra ražošana no jauniem materiāliem.

5. Viens kilograms papīra ir tik pat smags, cik viens kilograms ķieģeļu! 😱😂

6. Pasaule šobrīd izmanto aptuveni 400 miljonus tonnu papīra gadā

7. Papīra izgatavošana bija milzīgs noslēpums, ko ķīnieši turēja pie sevis līdz sestajam gadsimtam, kad ideju Japānā atnesa budistu mūks, vārdā Dam Jing. Japāņi ātri apguva šo taktiku un sāka izgatavot vērtīgo priekšmetu, izmantojot mīkstumu, kas iegūts no zīdkoka mizas.

8. Ne viss papīrs ir izgatavots no koka. Tas varētu izklausīties mulsinoši, vai ne? Bet nu, pirmais ķīniešu papīrs tika izgatavots no auduma atgriezumiem un kaņepju materiāla gabaliņiem. Mūsdienās mūsu izmantotās naudaszīmes ir izgatavotas no kokvilnas šķiedras, tāpēc tās ir stiprākas un izturīgākas par parasto papīru.

9. Neatkarīgi no papīra izmēra pastāv dabisks ierobežojums, cik reižu papīru var salocīt uz pusēm. Salocīšanas laikā malas kļūst stiprākas, jo tās dubultojas. Ilgu laiku uz pusēm pārlocītā papīra limits bija septiņi; tomēr 2002. gadā Britnija Galivana parādīja, ka ir iespējams sasniegt vienpadsmit reizes, vēlāk tika pārspēta 2012. gadā, kad Sv. Marka skolas audzēkņiem izdevās veikt trīspadsmit locījumus.

10. Milzīgā ēka, kas pilnībā izgatavota no papīra, bija 6,4 m augsta, un tās pamatnes izmēri bija 15,2 x 17,9 m. Ēka tika uzbūvēta, lai atdarinātu tradicionālās taju mājas, un to ražoja Kwag Hua Industries, izmantojot gofrētu papīru. Viņš to atklāja 2003. gada oktobrī Bangkokā.

11. Milzīgākais tualetes papīra rullis , kas jebkad ir izgatavots, bija 2,59 m augsts un 2,97 m diametrā. To 2011. gada augustā atklāja Charmin Sinsinati, Ohaio štatā, ASV. Vēlāk viņi to nosūtīja uz Ripley's Gaidiet nākamos faktus! Lieliski, tagad esi gatavs izpildīt testu!

31 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

👍

7 0 atbildēt

Par to kilogramu ar papīru un ķieģeļiem nebija dzirdēts!!!😂

7 0 atbildēt

👌

6 0 atbildēt