local-stats-pixel fb-conv-api

Fakti par flomasteriem2

14 0

Lūk 7 fakti par flomasteriem.

1. Flomasteri tika izgudroti 20. gadsimta 60. gadu sākumā. Pirmais flomasters tika izgudrots 1953. gadā uzņēmuma "Eberhard Faber" inženiera Haima Goldberga vadībā.

2. Flomasteru tintes sastāvs var atšķirties atkarībā no ražotāja un produkta veida, bet parasti tās galvenās sastāvdaļas ir ūdens, krāsvielas un sveķi. Ūdens tiek izmantots kā šķīdinātājs, kas atšķaida krāsvielas un nodrošina tās plūstošumu. Krāsvielas ir atbildīgas par krāsas pigmentāciju un var būt organiskas vai anorganiskas. Sveķi nodrošina, ka krāsa saistās ar papīru vai citu virsmu un ātri žūst, lai novērstu izplūšanu vai izplūšanu.

3. Pirms 50 gadiem flomasteri bija liels retums, bet Rakstniekam Ojāram Vācietim bija flomasteri, jo viņa draugs no Vācijas bija viņam tādus atvedis. Viņš ar flomasteriem zīmēja un krāsoja mandalas.

4. Daži flomasteri satur alkoholu.

5. Ir arī tādi marķieri, kurus var nodzēst arī no papīra.

6. Lielākais flomasters meklējams Japānā. Tā garums ir 1 metrs un 68 centimetri. Ar to var rakstīt un to izmanto, lai uzzīmētu plakātus.

7. Apollo 11 ekspedīcijas laikā Bazs Oldrins un Nīls Ārmstrongs pamanīja, ka no ķēdes pārtraucēja kaut kas ir nokritis. Pēc rūpīgas pārbaudes viņi saprata, ka trūkstošais gabals ir dzinēja slēdzis un ka viņi nevarēs atgriezties uz Zemes, ja vien to kaut kā nenomainīs. Bazs Oldrins nāca klajā ar interesantu risinājumu – bedrē, kur agrāk atradās slēdzis, viņš iesprauda flomasteru. Par laimi, tas izdevās, un viņi varēja atgriezties.

Ceru, ka Jums patika 😄 Tagad varēsi izpildīt testu

14 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000

Citi šī autora raksti

Spoki.lv logo
Spoki.lv