local-stats-pixel fb-conv-api

10 iemesli, par ko nemīlēt PSRS31

336 6

Man šķiet, ka ir grūti pārsvītrot vēsturi un mēģināt izdzēst veselu periodu, kas ilga gandrīz 50 gadus. Lai arī tas beidzās pirms 30 gadiem, tā ir mūsu kopīgais mantojums, ko mums nākas izprast. Varbūt kāds ir nolēmis, ka tas bija labs un par to nav vērts uzdot jautājumus, bet tā jau PSRS laiku galvenā pazīme. Nejautā, neprasi, pieņem to, ko dod un priecājies, ka es dzīvs, tikai dzīvot ir labi, bet labi dzīvot ir vēl labāk. Mēģinājums saprast pagātni ir veids kā dzīvot tālāk. Tās noliegšana nekad nedrīkst būt par vispārpieņemtu normu.

336 6 31 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 31

0/2000

Pats esmu 50 gadu sākuma produkts. Pateikšu par laiku no 60 gadiem. Skola bija normāla. Zobus visiem salaboja laicīgi, tāpat arī sapotēja. Pliki riņķī neskraidījām un badu arī necietām. Alkoholu nevienam mutē ar varu nelēja. Mašīnas pirkām, privātmājas un vasarnīcas būvējām.

Cilvēks pielāgojas jebkuriem apstākļiem un varai. Nekāda lieputrija nebija, bet arī tagad tādas nav. Un par vienlīdzību runājot, arī tad tādas nebija, tikai to neafišēja.

Ja jau mēs būtu bijuši pliki un nabagi, neizglītoti, nodzērušies padomijas patrioti, diez vai mēs tagad dzīvotu brīvā valstī.

Tāpēc neraksti muļķības, vai vismaz pagaidi kamēr apmirs tie kuri tai laikā ir dzīvojuši.

60 1 atbildēt

No PSRS ir tikai viens labums. Pateicoties tai izglītība kļuva pieejama visām tautu masām. Nevis tikai izrēdzetajiem un pietuvinātajiem baznīcai.

33 1 atbildēt

Katrā rindkopā ir tik daudz pārspīlējumu un vispārinājumu,a tas sāk izklausīties pēc meliem.

Lasu un domāju, ka uzrakstītais ir par Kubu vai Ķīnu 😉 !

Tajā PSRS, kuru es labi atceros tā nebija. No 1961. līdz PSRS sabrukumam dzīve nebija nemaz tik slikta. Pat salīdzinot ar mūsdienām, Latvijā.

Jā, nevarēja brīvi braukt uz ārzemēm, bet ... vai tas patiešām ir tik nepieciešams? Īpaši, ja šo jautājumu uzdod COVID kontekstā?

36 4 atbildēt

Arprats , arprats ! Tanki uz ielam un dubļu pilna pilseta ! Tukši plaukti un nabadziba ! Alkoholisms , beztiesiskums un smags bernu darbs ! 😳

Autor ka Tu un Tavi vecaki to pardzivojat ! Kapec nenomirat bada , no alkoholisma , un no neciešamiem sadzives apstakļiem ? 😉

34 4 atbildēt

Klau autor! Vai tu maz pats esi baudījis PSRS laikus? Vai arī raksti to ko tev kapitālisti ieborējuši? Es tev varētu oponēt gandrīz visos apgalvojumos. Tur klāt kā būtu ja mēs noliktu 1:1 sociālismu pret kapitālismu? Sūdīgākais kas bija - tā nepamatotā cilvēku izvešana, kura faktiski ar Visarionoviča aiziešanu izbeidzās. Un jā, esmu par piespiedu psihiatrisko ārstēšanu 😄

34 5 atbildēt

Tik traki tak nebija, pats esmu to laiku cilvēks.Tukši plaukti un bardaks sākās juku laikos kad PSRS dienas bija skaitītas.

25 2 atbildēt

Un vēl, nevajag aizmirst, ka mēs (esmu dzimis un uzaudzis psrs, lai nebūtu jautājumi) šeit dzīvojām tai sauktajā psrs "pribalķikā", kas tika tomēr turēts, kā paraugs, kā "psrs logs uz eiropu". Lai pārējās valstis domātu, ka psrs visur viss ir tā. "Vienlīdzīgā" dzīve psrs bija, kā diena pret nakti, ja salīdzina teiksim Rīgu un Tambovu.

Vēl arī izslavētā rūpniecība, ka darbs bija visiem... Varat nosaukt jebko, ko psrs ražoja, kas nebija brutāli nozagts no "pūstošajiem kapitālistiem"? VISS, viss 100% tika nozagts, un ražots līdzīgs, analogs, etc sūds.

23 3 atbildēt

PSRS nebija ne vainas, es visas vasaras pavadīju pionieru nometnēs, kur bija reāli forši. Trūkumu atceros tikai LR laikos. Turklāt izveda padsmit tūkstošus, a šodien jau miljons ,,izsūtīto" uz Angliju, Zviedriju utt. Rietumi appisa PSRS cilvēkus ar filmām/muzonu (propogandu), džinsām un kižlenēm. Kad vācu radi atbrauca pie vecāsmātes (atvedot kižlenes un visādu figņu), neticēja ka viņas māja pieder viņai - pensionārei - bez kredītiem ar pensiju 70 rubļi.. PSRS viss bija oki.

16 1 atbildēt

😁 Autors laikam no debesīm nokritis... 😤

16 6 atbildēt

Vienīgā pozitīvā lieta, kas bija psrs bija garšīgs saldējums, pārejais viss bija sūds. 😄

14 4 atbildēt

Taisnības labad jāatzīst, ka neviens režīms cilvēku neceļ. Ja kādam šķiet, ka tā nav, lai met ar akmeni un ceļ faktus galdā. CCCP bij jāpielāgojas, jāizmanto situācija, jāblatojas, vēlams iekļūt kādā nomenklatūras sadaļā.

Mana bērnība un jaunība pagāja kā tipiskai inteliģentu- kalpotāju ģimenes atvasei. Skola, olimpiādes, sports, diplomi, labas atzīmes, sporta un pionieru nometnes, taču dzīvojām komunalkā 4 cilvēki 14,9m2 istabiņā, 5. stāvā ar malkas apkuri un auksto ūdeni, kas parādījās tikai naktī. Kontrasts bija ļoti krass. Inženierim vai skolotājai alga bija 2-3x mazāka kā atslēdzniekam vai audējai. Jo viss taču proletariātam, hi, hi. Tas, ka veikali bij tukši, tā nebij, tas sākās tik ap perestroikas laiku, bet tad jau biju godīgs zaldāts Afganistānā. Lab, ka paliku dzīvs.

Par tām bildēm runājot, visas, izņemot to ar tanku (tā ir Čehoslovākija), ir no plašās Krievzemes čuhņas.

Latvijā un kopumā Baltijas republikās tāda bardaka nebija. Bildes jau nu dramatiskas atlasītas, tā teikt, lai sabiezinātu krāsas kopumā. Ne ar ko neatšķiras šī metode no šodienas pārspīlējumiem citur netā.

10 0 atbildēt

Var redzeet, ka smadzenes dzekam sa**stas 😄

16 8 atbildēt

Tie ir tikai 10 iemesli, bet ir jau vēl daudz, daudz citu!

4 1 atbildēt

Man tieši bija otrādi. 1989.-1994.gadam bija izcili laiki naudas peļņai, vajadzēja tik liekšķeri, lai savāktu to piķi, kas bira straumēm. Protams, vajadzēja uzņēmību un tas bija risks.

Bet, kā tai teicienā: kas neriskē, tas..

Žēlojās par trūkumu tie 90-tajos, kas bija pieraduši, ka par viņiem valsts rūpējas.

1 0 atbildēt

Tad nebija visādas mozaīkas un lgbt. Par alkoholismu runājot, tad salīdzinot ar šodienu tāda vispār nebija.

1 1 atbildēt