čava spociņi izlēmu uzrakstīt dažas receptes kā pagatavot čipšus, saldējumu vai mohito krāsainākai vasarai :D
čava spociņi izlēmu uzrakstīt dažas receptes kā pagatavot čipšus, saldējumu vai mohito krāsainākai vasarai :D
Mohito.
Sastāvdaļas
*Piparmētru lapiņas,
* laims,
*Sprite,
*1 tēj.k. cukurs,
*ledus.
Pagatavošana:
Glāzē ieliek piparmētru lapiņas,iespiež pusi laima, pievino Sprite,cukuru un uzber pa virsu sasmalcinātu ledu :)
Dekorē ar laima otru pusīti. :)
ņammm pati iesaku :))
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sastāvdaļas Sprite,
Laims,
Piparmētras,
Brūnais cukurs,
Ledus,
Degvīns vai gaišais brendijs (nav obligāti)
Pagatavošana:
Šis kokteilis vienlīdz labi garšo gan ar, gan bez alkohola.
1. Palielā glāzē ieber sasmalcinātu ledu tā, lai tas aizņemtu 1/3 no glāzes tilpuma.
2. Pēc vēlēšanās pievieno alkoholu aptuveni 1/10 no glāzes tilpuma.
3. Pievieno Sprite, tā, lai glāze būtu piepildīta.
4. Beigās katrai glāzei pievieno tējkaroti brūnā cukura, šķipsniņu sasmalcinātu piparmētru, daiviņu laima.
Kokteili pasniedz uzreiz, ar salmiņu.
Čipsi: Sastāvdaļas: Kartupeļi
Eļļa
Sāls
Garšvielas
Etiķis
Pagatavošana:
Sagrieztos kartupeļus uz 2h tur aukstā ūdenī, kam pieliets nedaudz etiķa.
Pēc 2h kartupeļus pēc iespējas rūpīgāk nosusina (svarīgi lai tie nelīp kopā).
Katliņā (vai pannā, bet man labāk patīk katliņā) ielej eļļu un pa nelielām porcijām (atkaribā no ielietās eļļas daudzuma) liek iekšā kartupeļus. Tie pavisam ātri kļūst zeltaini un kraukšķīgi. Izceptos ņem ārā, nokaisa ar garšvielām. Tā kamēr visi izcepti.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sastāvdaļas 1.nomizoti neizvārīti kartupeļi.(daudzums nav svarīgs)
2.mazliet eļļa
3.vegeta/sāls
Pagatavošana:
1.nomizotu kartupeli ņem un sagriež plānās šķēlītēs kā čipsus.
2.uz gāzes plīti sakarsē pannu ar eļļu.
3.pēc tam sagriestās šķēlītes dažas liek uz pannas ,bet tā lai kartupeļu plāksnītes nebūtu viena uz otras.
4.kad cepjas ta puse uzberiet mazliet vegetas/sāli tiko kā tas ir izdarīts katru šķēliti atsevišķi apgrieziet otrādi un uzberiet atkal vegetu/sāli.
5.Pēc tam turpiniet viņus katru pa vienam apgriest bet vairak neberiet sāli /vegetu.cepiet un grieziet tik ilgi kamēr jūs redzet kad ir tadi garšigi un brūnīgi varat ari uzlikt salāt lapiņu kamērcepjas vai kādu zaļumu lokus,salat lapu,petersiļus utt.
6.kad sacepies liekat bļodiņā vai šķīvī un pec tam to pašu darat ar otro trešo porciju vārdu sakot visiem kartupeļu šķēlitēm un darāt to pašu sākot no 3-6 punktam.
Saputo olu dzeltenumus un cukuru līdz viendabīgai, biezai masai.
Pārgriež vaniļas standziņu uz pusēm, izskrāpē sēkliņas un ieber saldajā krējumā. To kārtīgi saputo un iejauc olu masu.
Iepilda masu trauciņos ( ļoti labi der jogurta trauciņi ) un liek saldētavā.
cik man zināms, mohito sastāv no BALTĀ RUMA, sprite, piparmētrām, laimu un ledu :p