Vai jums nav gadījies, ka vēlaties ko pateikt vai izdarīt, bet cits to paspēj pirmais? Dienā, kad vēlējos publicēt šo recepti, pamanīju, ka spokos jau gozējas viena itin līdzīga. Nevēloties palikt tās ēnā, nācās nedaudz nogaidīt ;)
Zivju zupa10
Tātad zupai nepieciešami:
kartupeļi,
burkāni,
sīpoli,
dilles,
kausētais siers,
lasis,
garšvielas.
Karstmaizīšu pagatavošanai:
maize,
vēlams sviests, bet var izmantot arī margarīnu,
ķiploki,
dilles,
sāls,
pipari.
Produktu daudzums atkarīgs no porciju skaita. Attēlos redzamais produktu daudzums paredzēts 8 porciju pagatavošanai.
Krējums noder, ja kausētā siera ir maz. Kaltētās dilles - ja svaigo nav.
Nomizoju kartupeļus, burkānus un sīpolus.
Kartupeļus griežu kubiņos, burkānus ripiņās. Sīpolus griežu diezgan rupji, jo man patīk, ka gabaliņi ir redzami, nevis izšķīst.
Burkānus lieku vārīties pirmos.
Tikmēr ķeros pie laša, ko arī griežu visai lielos gabalos.
Lasi lieku vārīties atsevišķi, jo vēlāk ir vieglāk piejaukt klāt kausētu sieru, kā arī tāpēc, lai izvairītos no izšķīšanas riska.
Tikmēr burkāni jau ir pavārījušies...
...un es pievienoju sīpolus. Sīpoli tikai izskatās daudz. Tiem izvāroties, proporcija starp dārzeņiem ir lieliska.
Sagatavoju nepieciešamo maizītēm. Bildē redzams, ka ir vairāki maizes galiņi. Man tāds netikums - pēdējās maizes šķēles atstāt iepakojumā. Tad nu šāda pagatavošana glābj kancīšus no sabojāšanās.
Sīpoli ir nedaudz pavārījušies, un es pievienoju kartupeļus, kas izvārās visātrāk.