Pirmo reizi šo kūku taisīju kā experimentu- iegaršojās. Kūku uztaisīt ir ļoti ātri un vienkārši aizņem vien kādas 40 min kopā ar cepšanu. Ideāla gadijumā ja vēl no ziemas saldētavā palikušas zemenes.
Zemeņu kūka ar kakao6
Sastāvdaļas: 500ml milti, 300ml kefīrs, 200ml kakao ( es lieku saldo- dzērienu kakao, bet var mēģināt arī ar parasto, tikai ne tik daudz lai rūgts nav), 3 olas, 1/2 ēdamkarotes soda, 1 ēdamkarote vanilīna cukurs, saldētas zemenes, eļļa, cukurs
Zemenes liekas mikroviļņos uz atsaldēšanu, bet var arī iepriekšējā vakarā jau izņemt no saldētavas un atsaldēt.
Mīklā jaucam miltus, olas, kakao, kefīru, sodu, vanilīna cukuru, 4 ēdamkarotes parasto cukuru.
Un tā nu izskatās visas mīklas sastāvdaļas vienā bļodā
Kamēr jaucam mīklu zemenes jau ir atkusušas.
Mīkla ir sajaukta un gatava.
Drupačām ņemam 4 ēdamkarotes cukura un miltu pielejam nedaudz eļļu un maisām kamēr veidojas drupačas.
Tad pie sajauktās mīklas pieliekam sagrieztas zemenes, bet ne visas atstājam dažas arī dekorēšanai. Bet nelejam to zemeņu sulu, jo pielejot sulu mīkla paliek par šķidru un vaig vairāk miltus.
Ietaukojam sirds formas pannu, bet šoreiz nepadomāju par to, kā dabūšu ārā, tā kā iesaku ņemt parasto attaisāmo vai silikona, no kuras var dabūt ārā.
Lejam iekšā mīklu kura sajaukta ar zemenēm.
Dekorējot var ļaut vaļu fantāzijai, bet nevar aizmirst uzlikt zemenes un drupačas, pārējais ir jūsu ziņā. Es liku: zemenes, drupačas, marmelādi, kanēli, kakao, kokosa skaidiņas. Tad liekam uz 30 min 200 grādos cepties.