Pelmeņi - klasisks ēdiens, ko parasti pērkam lielveikalos saldētā veidā, taču pēc šīs receptes pagatavošanas, uz saldētajiem pusfabrikatiem pat skatīties negribēsies!
Žēl, ka Tev nav pelmeņu...5
Nepieciešams: 1 ola, skābais krējums, eļļa, ūdens, milti, cukurs, sāls. Pildījumam - Maltā gaļa, dilles, pētersīļi, piens
Sajaucam 1 olu, pustējkaroti sāls un cukura, 1 ēdamkaroti skābā krējuma, 2 ēdamkarotes eļļas un pusglāzi ūdens. Kad vienmērīgi sajaukts, liekam klāt miltus, līdz mīkla ir vijīga un staipīga - paņemot rokās staipās, bet pie rokām nelīp.
Mīkla gatava, liekam uz 30 minūtēm atpūsties, apklājot ar dvieli, lai neapkalst.
Kamēr mīkla atpūšas, maltajai gaļai pievienojam sāli, zaļumus un mazliet piena, lai gaļa būtu mīkstāka.
Tālāk mīklu izrullējam plānu, un ar glāzi izgriežam nelielus apļus.
Liekam virsū malto gaļu, varamlikt diez gan daudz, jo mīkla ir staipīga un viegli pārklāsies pāri gaļai.
Gatavs pelmenis, šādi izveidojam katru. Diez gan laikietilpīgi, bet ir tā vērts.
Visi gatavi. Tālāk - viņus var vārīt, cept vai likt saldētavā, lai pagatavotu citu reizi. Šoreiz izvēlējos cept.
Cepam uz nelielas uguns, uzliekot vāku, kad jau paliek brūni, varam uguni pagriezt lielāku un noņemt vāku, lai garoza kraukšķīgāka, pieliekam arī sāli. Kamēr cepas, sagriežam zaļumus (manā gadījumā - dilles)
Gatavi! Pasniedzam ar skābu krējumu un zaļumiem. Ņammm, garša vienkārši izcila!