Burkānu kūku cepu pirmo reizi. Pirms cepšanas izlasīju dažādas receptes. Nevienu neatradu pilnībā atbilstošu saviem produktiem, tāpēc manējā būs mazliet savādāka. Skatāmies bildēs,
Burkānu kūku cepu pirmo reizi. Pirms cepšanas izlasīju dažādas receptes. Nevienu neatradu pilnībā atbilstošu saviem produktiem, tāpēc manējā būs mazliet savādāka. Skatāmies bildēs,
Bļodā jau sarīvēti divi lieli burkāni. Citrona mājās nav. Tā vietā pievienoju iecukurotas cidnijas.
Pievienoju glāzi cukura, nažagalu sāli, 3 vidēji lielas olas un sakuļu. Atsevišķā trauciņā man ir 300 g skābais lauku krējums. Tam pievienoju nažagalu citronskābi un pustējkaroti dzeramo sodu. Vēl pievienoju 3 ēdamkarotes augu eļlu. Visu samaisu, kamēr trauciņa saturs no sodas uzputojas, tad pievienoju burkānu olu masai un samaisu.
Jāputo nekas nav, bet ērtākai maisīšanai var izmantot mikseri ar maziem apgriezieniam.
Caur sietinu piesijāju miltus un kopā ar miltiem vaniļas cukuru garšai. Miltus pievienoju, pakāpeniski maisot tik daudz, lai mīkla netek nost no maisāmās karotes.
Mīkla gatava cepšanai.
Izklāju mīklu vienmērīgā kārtā cepamajā plātī un lieku sakarsētā cepeškrāsnī apm. 200 grādos.
Cepšanas ilgums 40 minūtes pie mīklas biezuma cepšanas sākumā 2cm, pēc cepšanas - 3cm .
Kad cepums pilnīgi atdzisis, pārgriežu divās vienādās daļās.
Saputoju 200 g krējumu ar karoti cukukura. Ielieku putojumu konditorejas maisiņā ar uzgali. Pārpalikumu ieziežu statp kārtām virs ievārījuma. Virspusi arī noziežu ar ievārījumu, tad sagriežu palielos 12 gabalos. Ar putukrējumu dekorēju katru gabalu atsevišķi. Putukrējumam virsu lieku dažus gabaliņus iecukurotās cidonijas un mazu svaiga burkāna gabaliņu.