Šis ir pēc pasūtījuma tapis raksts un pirmais mans recepšu raksts - neesmu apdāvināts cilvēks kulinārijā, vispār mani sautējumi nupat nupat tikai pārstājuši izskatīties pēc pūķa vēmekļiem. Bet, izrādās, ir arī trakāki varianti, tāpēc šis raksts veltīts Monai Lisai.
Vieglais sacepums9
Te ir nepieciešamās sastāvdaļas. Tās var nenormāli variēt, tāpēc, pasniedzēj, jums nebija taisnība, ka kulināriju jāsalīdzina ar mikrobioloģiju - viss pēc receptes noteiktās proporcijās, redz ''ēst taču negatavo, tā pļek šo, pļek šito, samaisa un uzkarsē'', nu ja iet runa par mannā putras vārīšanu, tad tas var izrādīties nozīmīgi, bet ne šajā gadījumā. Tātad, gaļa, vienalga kāda, manā gadījumā sagriezta cūkgaļa, kartupeļi, sīpols, sviests, siers. Tā var likt klāt arī citus dārzeņu, kas vien mājās ir, burkānus, kāpostus utt.
Gaļu pannā apcepam.
Kamēr apcepas gaļa, tikmēr cepamtraukā sagriežam visu, ko gribam, izņemot sviestu un sieru (zirnīšus atradu saldētavā, kad liku atpakaļ gaļu, visu puskilo nevajag, to arī klāt). Tad ņem kādas 2 ēdamkarotes sviesta, uzliek pa virsu un sakaisam visu ar garšvielām, es izmantoju sāli, kartupeļu garšvielu, baziliku un piecu piparu maisījumu, var likt, ko pašiem gribās un cik daudz. Var cept arī maisiņā, sevišķi ieteicams to darīt, ja ir vistas stilbiņi vai kas tāds, lai neiet zudībā buljoniņš no kauliem
Karsto gaļu ar visu eļļu pa virsu, mēģinam trāpīt sviestam.
Izmaisam, līdz sviests puslīdz izkusis un ''izplatījies'' pa visu trauku. Es lietoju cepampapīru, tāpēc trauku ietaukot nav nepieciešams
Uzrīvējam sieru pa virsu. Tā kā mūsu cepamtraukam nav vāka, es ieloku cepampapīra maliņas, lai nerēgojas baigās ļipas un pa virsu kā vāciņu uzlieku foliju, jo manās interesēs ir lai viss tur savās suliņās izsautējas un sasūcas, tā lai garšīgāk.
Cepam 200 grādos (man no aukstā krāsnī ielikta līdz gatavam rezultātam pagāja stunda), ik pa brīdim pabakstot kartupeli ar nazi vai kociņu (maisiņā īsti neiznāks bakstīt, ja nu vienīgi no augšas, lai netek nekas laukā), kamēr gatavs. Viss, pusdiena/vakariņas gatavas.