Jācep atkl vienu šokolādes kūku, jo manējiem tā labi garšo. Labošu arī iepriekšējās reizēs pieļautās nepilnības. Kā izcept pamatni, detalizēti tas paskaidrots
http://spoki.tvnet.lv/receptes/Zvaigznisu-bridis/685109
Toreiz komentāros bija piebildes, ka sagatave jāgriež 3 ripās, nevis divās kā Zvaigznīšu brīža tortei.
Zvaigznīšu brīža kūka bija man negaidīti sulīga, bet vizuāli prasījās, lai kārtas būtu trīs.
Te man no jau iegūtās prakses ir savs atzinums, ka cepot no viena sastāva uzreiz visu masu un sagriežot ripās pēc tam, kūka daudz sulīgāka. Mēģināju cept katru ripu atsevišķi, tad noteikti pirms sasmērēšanas kārtas jāmitrina un garša vairs nav tāda. Agrāk to neiedomājos, bet atcerējos, ka mana māte vienmēr tortēm cepa biezas kārtas un ripās grieza pēc cepšanas. Ja diametrs lielāks, tad noteikti jācep katra kārta atsevišķi.
Šoreiz pildījumam izlietoju 500 gr. skābo lauku krējumu un 200 gr. šokolādes čipsu.
Savā rakstā http://spoki.tvnet.lv/receptes/Letak-un-garsigak/686095 detalizēti rādu kā gatavoju iebiezināto pienu, arī tā mums tagad modes lieta un jau esmu vārījusi 3 reizes. No pēdējā vārījuma tas vēl burkā ledusskapī ir. To izmantoju arī šoreiz kūkas dekorēšanai. Saputoju tikai apm. 50 - 60 gr. sviestu ar ēdamkaroti iebiezināto pienu.Tādam daudzumam mikseris nav vajadzīgs. Vēl pievienoju ēdamkaroti konjaka. Ļoti ņammīgs krēms.
Ņemu divus konditorejas maisiņus ar tieviem uzgaļiem. Vienā iepildu pusi no krēma. Otru krēma pusi pārlieku bļodiņā ar nupat kausētās šokolādes paliekām, kārtīgi sajaucu un tas ir krēms ar šokolādes garšu un brūnā krāsā. To salieku otrā maisiņā. Nu atkal fantāzijai vaļa.
Iezīmēju ar katliņa vāku centrā riņķīti, pārējo daru pēc acumēra. Tā kā šokolādes masa uz kūkas sacietējusi, iecukurotās dzērvenītes pielīmēju ar krēma paliekām no konditirejas maisiņa. Tā esmu iemanījusies iztikt bez trauku laizītāja.
Vēl viena5
259
0
Autora bilde
Jācep apm.40 minūtes pannā ar biezām sienām un ieklātu cepamo papīru., lai nesadeg un vidus nepaliek jēls. Gatavību pārbaudu ar koka skaliņu.
Autora bilde
Kūka nav trekna, jo dekoram tikai 50-60gr sviesta. Izskatās, ka krēma ļoti daudz. Ja konditorejas uzgaļi tievi, tad šāds efekts.
Reklāma
Autora bilde
Tāda ir mana priekšpēdējā melnā skaistule no šīs sērijas. Vēl 3 lapiņas centrā no ananāsu sukādes dekoram. Lai labi garšo pie pēcpusdienas kafijas!