Laukā karsts un prasijās uzēst ko karstu, bet istabā vēl karstāks kā laukā, tāpēc salasijām vajadzīgos produktus un devāmies uz dārzu pie ezera! Tā nu sagaidot nedaudz vakaru, lai karstums norimjas, sāku gatavot...
Vakars pie ezera!22
Kā jau vienmēr sagatavotās sastāvdaļas, cūkgaļas šķiņkis kāds kilo, kartupeļi, bļodiņa burkāni un tikpat sīpoli, ķiploks, tomāti savā sulā 500ml, tomātu pasta, malta saldā paprika, melnie pipari,sāls,eļļa,ūdens...
Uzkarsē čugunā eļļu un liek cepties gaļu...
Kamēr gaļa ķer iedegumu tikmēr jāuzņem šķidrums, jo ārā tomēr karsts kā ellē..
Kad gaļa apcepusies, liek klāt sīpolus, ķiplokus, burkānus, garšvielas un vēl kādu laiciņu maisot apcep.
Kad viss kopā apcepies, tad liek iepriekš sakapātus tomātus savā sula un divas ēdamkarotes tomātu pastu. Visu apmaisa un nedaudz pasutina līdz burbulim...
Tad pielej ūdeni, kartupeļus, visu samaisa un vāku virsū... Ūdens daudzumu nepiefiksēju, varētu būt kāds puslitrs +/- tā lai nav galīgi šķidrs vai galīgi biezs...
Ļauj vārīties līdz kartupeļi mīksti.
Īsi pirms beigām pievieno zaļumus, pētersīlis,dilles,baziliks... Un kad kartupeļi mīksti un ja grib lai mērce nedaudz tumīga tad var pievienot miltu tumi, kā šajā gadījumā arī izdarīju...