Ar mikseri turpat bļodā uzputoju. Tas gatavs lietošanai.
Kad mīkla pilnīgi atdzisusi, tā gatava cepšanai. Sadalu ar nazi iedomajamās 6 daļās.
Ar mikseri turpat bļodā uzputoju. Tas gatavs lietošanai.
Kad mīkla pilnīgi atdzisusi, tā gatava cepšanai. Sadalu ar nazi iedomajamās 6 daļās.
Šoreiz būs apaļas formas torte, tāpēc sagatavoju piemērota lieluma vāku, ar ko iezīmēt cepamo ripu lielumu. Gar iezīmes malām atstāju nedaudz mīklas, jo man veca cepeškrāsns un malas deg. Rullēju pēc iespējas plānā kārtā un pirms cepšanas sabakstu ar dakšuņu, lai neceļas pūšļi.
Pēc cepšanas tūdaļ ar asu nazi atdalu liekās ārmalas.
Man iznāca 6 lielas ripas un vēl četras mazas. Nolieku, lai padziest.
Pienācis laiks būvdarbiem. Man ir sešas ripas, tātad 5 spraugas starp ripām. Trīs kārtās pildīšu ar uzputotu skābo lauku krējumu, kam pievienots pēc garšas tikai cukurs un vaniļas cukurs. Divās kārtās būs skābens māju ievārījums no plūmēm un āboliem, jo manējiem tā labāk garšo.
Blakus lielajai tortei top arī mazā. No malu atgriezumiem var salikt kādu lieku kārtu kā parādīts bildē.
Būvdarbi galā. Praktiski šādi iepriekš apgrieztām ripām malas ir līdzenas un nekādi ārmalas piegriešanas darbi nav vajadzīgi, var vienkārši noziest ar krēmu.
Daļu ārmalu atgriezumu samaļu miltos vecajās Straumes kafijas dzirnaviņās un nokaisu tortes ārmalu. Tagad uz nakti sasegšu un nolikšu vēsā vietā, lai savelkas. Lai torte būtu garšīgāka, to vienmēr jāsasmērē dienu pirms ēšanas.
Virspuse jāaprasina ar dzērvrņu sīrupu, lai sulīgāk un pirms virsmas dekorēšanas jānoliek uz tīra paliktņa.