Tītaru gaļa un aknas veikalos pieejami. To pēdējos gados sāku lietot visvairāk.
Ļaudis runā, ka tītari putnu audzētavās slimojot mazāk kā vistas un tamdēļ esot mazāk ar antibiotikām sašpricēti. Tītara aknu cena arī draudzīga - 1,84 eiro par kg.
Tītaru gaļa un aknas veikalos pieejami. To pēdējos gados sāku lietot visvairāk.
Ļaudis runā, ka tītari putnu audzētavās slimojot mazāk kā vistas un tamdēļ esot mazāk ar antibiotikām sašpricēti. Tītara aknu cena arī draudzīga - 1,84 eiro par kg.
Pamatprodukti aknu pastētei: tītara aknas 0,5 kg, kūpināts speķis 100 gr,sviests 50-100gr, burkāns, garšvielas.
Sagriežu speķi šķēlītēs, nedaudz apcepu, pievienoju karstā pannā nesagrieztas aknas un visu apcepu.
Sasmalcinu sīpolu, burkānu un arī tūdaļ lieku sautēties. Pievienoju vēlamās garšvielas, izņemot sāli un ķiploku.
Cepu, kamēr aknas no visām pusēm jau mazliet apbrūninātas.
Uzleju no tējkannas glāzi verdoša ūdens, vāku virsū un pasautēju apm. 15 min, kamēr aknu iekšpusē pazudusi asiņainā krāsa. Aknas nav ilgi jāvāra, jo tad tās kļūst sīkstas. Pievienoju vienu ķiploku daivu.
Caur sietiņu nokāšu visu šķidrumu.
Kad biezumi padzisuši, tos samaļu smalki elektriskajā gaļas mašīnā. Būtu jāpamēģina ar blenderi, bet šoreiz vēl ar veco metodi. Piegriežu vēl daiviņu svaiga ķiploka un izlasu rupjās garšvielas kā lauru lapu, kaltēto baziliku, lupstāja sakni...
Veidojas pabieza pasta. Trijos piegājienos viss samalts.
Atkal lieku katlā malumu, nokāsto šķidrumu. Izmaisu un pievienoju sāli pēc garšas. Pievienoju apm. 50 gr sviesta un masu uzputoju.
Ja pastēte domāta tūlītējai lietošanai, var katlā vairāk nekarsēt, bet uzputot uzreiz un lietot. Man tā būs ledusskapī vēl vismaz 3 dienas, tāpēc vēlams vēlreiz izkarsēt.
Ļoti garda un lēta pastēte, salīdzinot ar veikalā nopērkamo.