Šoreiz nolēmu izcept ābolkūku.
Tātad būs nepieciešams:
200g mīksts sviests vai margarīns cepšanai
3 glāzes izsijātu miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
2 olas saputotas ar 250 g cukura
citrona esence
1 paciņa vaniļcukura
skābais krējums
1 paciņa kanēlis
Supergaršīga ābolkūka9
Sagatavoto formu iesmērē ar eļļu un tajā iekaisa mannā vai gaišo rīvmaizi.
Uz mīklas uzmet skābo krejumu.
Skābo krējumu izklāj pa visu mīklu, lai mikla ir pilnībā nosegta.
Vēlāk uz skābā krējuma liek ābolus un nedaudz pārkaisa tos ar kanēli.
Tad uz āboliem atkal liek skābo krējumu.
Skābo krejumu izklāj pa āboliem tā, lai āboli ir nosegti.
Izrullē otro mīklas pusīti apmērām tik lielu, lai apsegtu ābolus formā.
( jā zinu, man stilīgs rullis)
Izrullēto mīklu liek virsū uz āboliem, kas ir noklāti ar skābo krējumu.
Sakārto miklu, lai tā ir vienmērīga un sadursta to ar dakšu. Tad nosmere ar sakultajām olām, kas tika saputotas ar 250 g cukura. Vēlāk liek cepties cepeškrāsnī 220 grādos un cep apmēram 40- 45 min.
Izņemam ābolkūku no cepeškrāsns un gaidam kamēr tā atdzisīs. Kad ābolkūka ir atdzisus to ņem ārā no formas.