Ideālas, sātīgas, garšīgas vakariņas vēsajiem vasaras nobeiguma vakariem
Studentu soļanka manā gaumē24
Šai zupiņai Jums būs nepieciešams:
marinēti gurķi,
burkāni,
kartupeļi,
vārīta desa, žāvēta desa,
dilles,
krējums,
tomātu mērce,
sīpols, nedaudz garšvielas pēc izvēles,
daudz mīlestības, jo ar mīlestību gatavots, labāk garšo
Burkānus sarīvējam, desu, dilles, gurķi, sīpolu sagriežam kā patīk. Kartupeļus vislabāk griez strēmelītēs, jo tā labāk garšo un ja tomēr kā jau īsts spoks esi pārcenties mizošanā, sanāks arī frī.
Liekam vārīties kartupeļus un tikmēr cepam sīpolus.
Kad sīpoli zeltaini brūni pievienojam burkānu un gurķi. Ļaujam dažas minūtes apcepties un sasautēties.
Kad Sīpoli ar piedevām gatavi, liekam tos bļodiņā un sākam atsevišķi apcept desu.
Kad desa ir ok (to var pamanīt tad, kad kamēr desa cepās, esi aizgājis uzpīpēt un atpakaļ nākot, tev nākas to kasīt nost), beram klāt jau iepriekš apstrādātos gurķ-sīpol-burkānus un ļaujam kādu laiciņu pacepties.
Kad kartupeļi gandrīz mīksti, beram to, kas pannā klāt. Vēl liekam klāt pēdējās garšvielas un tomātu mērci. Obligāti pagaršojam, vai būs ok un ļaujam vēl pavārīties.
Pasniedzot pievienojam krējumu un gatavs!!! Kopā tas izmaksāja apmeram 3 Ls.
Un tas saldajam ēdienam (kopējā vakariņu budžetā netika ierēķināts) Lai garšo