kurš teica, ka Spring rollus ēd tikai pavasarī? nekā nebija!!! manuprāt, šie gardie brīnumi papildinās Jūsu ēdienkarti katrā gadalaikā, jo visas sastāvdaļas var izdomāt katrs pats pēc izvēles un katrā sezonā citas.
šoreiz es izmantoju šādas sastāvdaļas:
filo vai spring rolls mīklu (es atradu Rimi- saldētavā)
kāpostgalvu
papriku
puravu
burkānus
vistas fileju
sīpolus
uncle bens mērci - aso
sagriezu visas sastāvdaļa un apcepu katru atsevišķi. beigās sajaucu visu kopā un pievienoju Uncle bens mērci. kad ēdu rullīšus, sapratu, ka vajadzēja ņemt saldskābo mērci, jo sanāca diezgan asi rullīši, bet man jau garšo asi ēdieni, tāpēc garšoja arī šādi.
mīklu izņēmu no saldētavas un paturēju uz galda kādas 15 min. tad uzliku virsū tīru, ar ūdeni saslapinātu dvieli visai mīklai ( tad mīkla ir elastīgāka un to ir vieglāk atdalīt)
paņem vienu plāksnīti un apsmērē malas ar olas baltumu, vai ūdeni, saliec sastāvdaļas un rullē ciet, lai malas arī ir aizvērtas, lai nekas netaisās ciet un liec uz cepampannas.
kad visi rullīši ir salikti uz cepampannas, liek cepeškrāsnī uz 200 grādiem un cep zeltaini brūnus un kraukšķīgus.
pasniedz ar sojas mērci, saldskābo čilli mērci, medus sinepju mērci vai kādu no sev iemīļotām mērcītēm.
taisīju rullīšus pirmo reizi un sanāca tiešām gardi! šoreiz bija lielā mīkla un taisīju lielos rullīšus un pāris mazos, pārgriežot mīklu 4 daļās.
lai labi garšo! 👌😻
Spring rolls jeb Pavasara rullīši1
143
1
šādi ir mani pirmie Spring rolls
meiteņu vakars izdevies. un ja liksies, ka maz, tad saku godīgi, ka es jau no diviem šādiem rullīšiem biju pieēdusies. 😄