Čau visiem spocenītēm un spocēniem :)
Šodien ārā iir saulains laiks un tādēļ uzcepu šokolādes kūku.Galu galā,kūka sanāca garšīga un maniem mājiniekiem tā garšoja un tādēļ šo kūkas recepti gribu parādīt jums.
Jau uzreiz pasaku,ka recepte nav mana,bet gan no žurnāla :)
Nu tad tagad ķeršos pie rakstīšanas.
P.S Šis ir mans 1. raksts,bet nelūgšos lai lieciet + :D Vērtējiet tā,kā jums šķiet vislabāk.Un atvainojos par to,ka netika nobildēts viss gatavošanas process,jo atcerējos par to tikai tad,kad kūka jau gatava.
Lai pagatavotu biskvītu nepieciešams:
1 ola
pusglāze cukura
1 glāze skābā krējuma
½ tējk. Sodas
4 ēdk. Kakao
1 glāze miltu
Lai pagatavotu glazūru un pildījumu nepieciešams:
100g sviesta
1 glāze cukura
Mazliet vanilīncukura(liku vienu tējkaroti,atču vari likt tik cik sirds kāro)
3 ēdk. Kakao
3 ēdk. Piena
Lai izrotātu kūku nepieiešams:
Svaigas ogas un augļi (šajā gadījumā banāns,zemenes un 3 piparmētru lapiņas).
Pagatavošana:
Bļodā iesit olu,pieber pusglāzi cukura,kārtīgi samaisa vai sakuļ ar mikseri.Pievieno krējumu,miltus,sodu un kakao.Visu sablendē un liek cepties.Vislabāk kūka sanāk maizes krāsnī,taču var cept arī cepeškrāsnī.
Glazūrai un pildījumam sviestu izkausē katliņā,pieber cukuru un maisa,līdz cukurs izkusis(ja nē,tad ēdot kūku varēsi sajust cukura graudiņus).Tad kad cukurs ir izkusis ber klāt kakao,vanilīncukuru un pienu.Maisot vāra,līdz izveidojas vijīga masa.Gatavo kūku gareniski pārgriež uz pusēm un pusi pildījuma ieziež starp abām kūkas daļām.Atlikušo pildījumu klāj kā glazūru.
Dekorē ar svaigām ogām un augļiem.Manā gadījumā banānsu,zemenēm un piparmētru lapiņām.
Lai jums labi garšo!!!!