Sveiki, Spocēni. Te nu būs gards raksts par tik iemīļoto saldumu - šokolādi. Ceru, ka patiks.
Šokolāde mums visiem asociējas ar kaut ko saldu, spēcinošu, aromātisku un kārdinošu. Šokolādi var sastapt dažādos veidos - konditorejas izstrādājumos, pudiņos un desertos, savukārt piena vai tumšā šokolāde ir daudzu iecienīts kārums. Šokolādi iegūst, īpaši apstrādājot kakao koka sēklas, kuras sauc par kakao pupiņām. Tās tiek nolobītas, grauzdētas un tad samaltas pulverī, kas ir visu, gan saldinātu, gan nesaldinātu šokolādes izstrādājumu pamatā.
Piezīme: vārds “kakao” ir attiecināms uz kakao koku, no kura ievāc kakao pupiņas. Kakao ir arī produkts, ko iegūst, apstrādājot kakao pupiņas. Kakao sviests ir taukvielas, kas ietilpst kakao pupiņu sastāvā.
Kura vislabāk garšo tev?