Skābeņu zupa tas bija pavasara gardums numur 1 un es pat zinu kāpēc, jo tā ir vnk. lieliska un neiedomājami garda. Es pat skābenes nosaucu par latviešu spinātiem, bet nu labi, skābenes ir skābenes. Un jā, šī nav klasiskā skābeņu zupa.
Sastāvdaļas:
🥬 skābenes,
🥬 vesels ziedkāposts,
🥬 2 burkāni,
🥬 sīpols,
🥬 kūpināts cauraudzīts,
🥬 2 vistas buljona kubiņi,
🥬 2 olas.
Pagatavošana:
1) Uzliek katliņā ūdeni vārīties, tikmēr nomazgā, sakapā ziedkāpostu mazos gabaliņos, liek katlā.
2) Sagriež kūpināto cauraudziti mazos garenos salmiņos, liek katlā.
3) Pieliek 2 buljona kubiņus.
4) Sīpolu nomizo un veselu liek katlā.
5) Nomizo 2 burkānus, sagriež kubiņos un katlā iekšā arī.
6) 2 olas arī liekam zupas katlā novārīties, tikai uz 10 minūtēm.
7) Skābenes nomazgājam un sakapājam. Tās liksim pašās beigās, kad ziedkāposti mīksti.
8) Pēc 10 ņemam olas ārā. Liekam aukstā ūdenī atdzist. Kad atdzisušas, nolaupam un sakapājam.
9) Pēc 20 min. vārīšanas pievienojam skābenes, pavāram kādas 5 min. un gatavs.
10) Lejam zupas šķīvī un pa virsu uzberam sakapātu oliņu.
Lai skābenīgi!
#skābeņuzupa #skābeņuziedkāpostuzupa #idejupasaule #idejupasauleyoutube
#skābenes