Kāpēc šāds nosaukums? Pavisam vienkārši - cūkas kakla karbonāde ar viltotajiem grieķu salatiem. Viltotie, jo Fetas siers tiek aizstāts ar salātu sieru, ķirštomātu vietā parastie, iztiksim bez olīvām - vienkaršāk sakot, ekonomiskie Grieķu salāti.
Sivēns Grieķijā5
Nepieciešams: Cūkas kakla karbonāde, marinādei - majonēze, sinepes, garšvielas pēc izvēles
Salātiem - salātlapas, tomāti, gurķi, sīpoli, salātu siers (Fetas siers),zaļumi, Balzamiko mērce
Vispirms iemarinēsim gaļu. Galvenais noteikums - sāli klāt jāliek tikai cepšanas laikā, lai gaļa nezaudē savu sulīgumu!
Šeit gaļiņa jau samarinēta - majonēze, sinepes, garšvielas. Liekam lai iestāvās, atcerieties, ka pirms cepšanas gaļa jāizņem no ledusskapja, lai būtu istabas temperatūrā!
Gatavojam salātus - saplēšam salātlapas. (Iesaku plēst nevis griezt, nezinu, kādēļ, bet garša ir labāka)
Griežam klāt tomātus, gurķus, sīpolus, sieru un zaļumus. Lejam klāt mēŗci un gašvielas pēc izvēles.
Salāti gatavi.
Kamēr salāti iestāvas, liekam cepties gaļu. Pannā uzkarsējam eļļu un cepam uz vidēji karstas liesmas. No katras puses apcepam vienu reizi, līdz skaisti brūna. Jo mazāk gaļu grozīsim, jo labāk, gaļa būs sulīgāka. Cepsanas laiks - aptuveni 20 minūtes.
Mmm, viss gatavs. Labu apetīti!
P.S.Beigās izlēmu vēl salatiem pa virsu uzlikt pašceptus baltmaizes grauzdiņus, garšīgi!