Sagribējās siera cepumiņus, ļoti sen nebiju tos taisijis, tāpēc pameklēju receptes un kaut ko uztaisiju
Varbūt kādam noder.
Sagribējās siera cepumiņus, ļoti sen nebiju tos taisijis, tāpēc pameklēju receptes un kaut ko uztaisiju
Varbūt kādam noder.
Tātd vajadzēs:
1.Sieru ap 200 gramiem
2. Miltus ap 200 gramiem
3. Sviestu - paciņu - arī ap 200 gramiem
olu apsmērēšanai
sēkliņas.
Pirms ko sākt gatavot vajag pārliecināties ka siers kūst, jo mūsdienās visādi brīnumi gadās.
Es to izdariju vienkārši, 2 gabaliņus siera, un mikrenē uz brīdi - 800W uz ~~20 sek.
- kā var redzēt siers ir izkusis, un nekādiem pārsteigumiem nevajadzētu būt.
Tātad pamats ir siers. Izmantoju "holandes" sieru, un mazliet Mazdam ..
holandes vai krievijas siers ir kā pamats, bet papildus var pievienot sieru ar izteiktu garšu un aromātu - gribēju pielikt Parmizānu, bet pie mājas veikalā nevarēju nopirkt - nebija.
Sieru sarīvē uz smalkas rīves, man sanāca 230 grami.
Lai redzētu cik tas ir daudz uzliku sērkociņu - lai var saprast izmēru
Tā kā gandrīz visās receptēs milti un siers ir vienādās daļās, tad pieliku 230 gramus miltu.
Nākamreiz liktu mazāk.. uz 230 gramiem siera, kādus 200 gramus miltu..
lai siers tomēr ir vairāk..
Miltus un sieru samaisa viendabīgā masā,
pieliek nedaudz sāli. Bet jāskatās cik sāļš ir siers..
Var pielikt, nedaudz, kādu asāku garšvielu - sarkanos piparus vai ko citu - bet nevajag daudz.. jo sieram pašam sava garša.
Pievieno sviestu.
Varētu jau arī kulinārijas margarīnu - bet nu tā lai paliek veikalu privilēģija.
Sviestu iepriekš ir jaizņem no ledusskapja, lai tas kļūtu mīksts, savādāk nevarēs samīcīt.
Visu samīca viendabīgā masā.
Tā kā sviests bija mīksts, tad samīcīt ir viegli, un neaizņem daudz laika.
katrā ziņā nav vērts smērēt virtuves kombainu - ja tāds ir
Pašam bija doma to izmantot, bet pārdomāju - un pareizi vien bija, mazāk ko mazgāt.
Mīklu ietinam pārtikas plēvē un uz kādu stundu vai mazāk ledusskapī.
Sagatavojam sēkliņas.
Izmantoju ķirbju, saulespuķu, un sezama sēkliņas.
Lobītas ķirbju sēklas ap EUR, saulespuķu un sezama(laikam lobītas), katra ap 50 centu..
- bet tās ir ilgam laikam, jo šeit iziet jau maz..
Recepte ļoti laba un rūpīgi uzrakstīta. Padārgs prieks, jo sviesta un siera cenas sakāpušas debesīs.
Šādas receptes ar bildēm vajadzētu aizliegt tā pat kā porno!
Cilvēkiem ar vājiem nerviem sirds stājas !!!
Izskatās nereāli gardi!
Ļoti apetītlīga recepte. Kad es cepu citus cepumus ar sēkliņām, tad mazās sēkliņas (sezama) ļoti labi pielīmējās pie cepuma, bet lielajām bija niķis bēgt no cepuma nost. Bet pati vainīga - vajag cepumus apēst tūlīt, nepaspēs aizbēgt.
Labu apetīti!