Piedāvāju izmēgināt diezgan vienkāršu, bet garšās bagātu ēdienu. Pati šo gatavoju vismaz reizi 2 nedēļās. Vienīga izejviela ko var nākties pameklēt ir Arrabbiata mērce, bet ja neatrodi to var aizstāt ar bundžiņu kapātu tomātu, pāris maltiem saulē kaltētiem tomātiem, pāris daiviņām ķiploka, petersīļiem un čilli ka arī karotīti olīveļas. Ēdiens nav trekns, eļļa tikai tik daudz cik uz pannas pirms liekam burkānus un gaļu. Vienīgās garšvielas ko lieku klāt ir sāls, baziliks, oregano un 5 piparu maisījums. Protams var piešaut vēl kādu, ja ir īpaša vēlme vai arī nelikt neko izņemot sāli.
Sautējums Arrabbiata13
1. No šī produktu daudzuma sanāk aptuveni 4. Porcijas.
1 burciņa Arrabbiata mērces.
7 škēles karbonādes (man tā gadījās, var likt 6 vai 8, vai 4 ja lielas)
1 liela paprika
1 liels sīpols
3 tomāti
2 burkāni
2 nelieli kabacīši
3 kartupeļi
1 paciņa rivets siers (protams var sarīvet pats)
Garšvielas un sāls.
1. Gaļas šķēles iemarinē Arrabbiatas mērcē jau kādas stundas 2-3 pirms gatavošanas. Ideāli, ja var iemarinēt jau iepriekšējā vakarā.
1. Šī lūk ir galvenā sastāvdaļa. Ir nopērkama Latvijā- esmu redzējusi iekš Maximas un Rimi ;)
1. Visus dārzeņus nomizo, paprikai izņem sēklas.
1. Burkānus sagriež palielos gabalos un liek pannā (ar pilienu eļļas) pasautēties- liec vāku virsū.
1. Sagriež sīpolus. Tik smalki, cik pašam gribās.
1. Kad burkāni mazliet apsutuši, liek klāt sīpolus. Atkal vāku virsū, ik pa brīdim apmaisam.
1. Sagriež papriku palielos gabalos un kad sīpoli kļuvuši gandrīz caurspīdīgi beram klāt.
1. Sagriež kabačus un kartupeļus. Te var redzēt cik lielus gabalus, attiecībā pret roku.
1. Tomātus sagriež šķēlēs, noliek maliņā.