Liec katliņā rīsus, pielej aukstu ūdeni un vāri rīsus,līdz tie gatavi. Rīsus nokāš,noskalo un atdzesē.Vārītās garneles atlaidina istabas temperatūrā,noskalo aukstā ūdeni.Rīsiem pievieno zaļos zirnīšus,nedaudz pētersīļu zaļumus,sagriezto gurķi un garneles visu sajauc ar sagatavoto mērci.
Gatavojam mērci.Mājas gatavota majonēze.
Olu dzeltenumiem pievieno eļļu nepārtraukti maisot,pa vienai tējkarotei.Puto līdz majonēze ir sabiezējusi.Tad pievieno sāli,sinepes ābolu vai vīnogu etiķi, nedaudz cukuru un atkal saputo. Majonēzi var padarīt saldāku ja pievieno nedaudz cukuru. Ja vēlies majonēzi padarīt nedaudz šķidrāku, pašās beigās var pievienot nedaudz ūdens.Majonēzei pievieno mārrutkus,sojas mērci,sāli,piparus. Veiksmi gatavošanā! Lai jumslabi garšo! Uz tikšanos
Sastāvdaļas;
Dzeltenuma ola 1
Augu eļļa 100 ml
Sinepes 1/2 tējkarote
Vīnogu Etiķis 10 ml
Sāls 1/4 tējkarote
Cukurs 1/4 tējkarote
Sojas mērce 1 tējkarote
Mārrutki 1/4 tējkarote
Risi(nevārīti rīsi)50g
Gurķis svaigais 60g
Zaļie zirnīši 2 ēdamkarotēs
Garneles vārītas 100g
Pētersīļu zaļumi
Pipari melnie