local-stats-pixel

Rīsu salāti ar garnelēm1

Rīsu salāti ar garnelēm recepte.

Liec katliņā rīsus, pielej aukstu ūdeni un vāri rīsus,līdz tie gatavi. Rīsus nokāš,noskalo un atdzesē.Vārītās garneles atlaidina istabas temperatūrā,noskalo aukstā ūdeni.Rīsiem pievieno zaļos zirnīšus,nedaudz pētersīļu zaļumus,sagriezto gurķi un garneles visu sajauc ar sagatavoto mērci.
Gatavojam mērci.Mājas gatavota majonēze.
Olu dzeltenumiem pievieno eļļu nepārtraukti maisot,pa vienai tējkarotei.Puto līdz majonēze ir sabiezējusi.Tad pievieno sāli,sinepes ābolu vai vīnogu etiķi, nedaudz cukuru un atkal saputo. Majonēzi var padarīt saldāku ja pievieno nedaudz cukuru. Ja vēlies majonēzi padarīt nedaudz šķidrāku, pašās beigās var pievienot nedaudz ūdens.Majonēzei pievieno mārrutkus,sojas mērci,sāli,piparus. Veiksmi gatavošanā! Lai jumslabi garšo! Uz tikšanos

Sastāvdaļas;

Dzeltenuma ola 1

Augu eļļa 100 ml

Sinepes 1/2 tējkarote

Vīnogu Etiķis 10 ml

Sāls 1/4 tējkarote

Cukurs 1/4 tējkarote

Sojas mērce 1 tējkarote

Mārrutki 1/4 tējkarote

Risi(nevārīti rīsi)50g

Gurķis svaigais 60g

Zaļie zirnīši 2 ēdamkarotēs

Garneles vārītas 100g

Pētersīļu zaļumi

Pipari melnie



73 1 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 1

0/2000

👍

0 0 atbildēt