local-stats-pixel

Recepte - tropiskā siera kūka3

Jau kādu laiku siera kūka ir kļuvusi par manu mīļāko gardumu. Esmu izmēģinājusi daudzas siera kūkas receptes, bet bloga vēl nevienu neesmu ielikusi. Tādēļ vēlos padalīties ar samērā vienkāršu svaigās siera kūkas recepti. Recepte radusies eksperimentēšanas rezultātā un tika atzīta par garšīgu.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
Pamatam:
*1,5 paciņas “Selga” cepumi ar banānu garšu
*100g sviests
Krēma daļai:
*600g svaigais siers (man bija 3 paciņas “Kārums” svaigais siers)
*1 bundža konservētu persiku
*300g saldais krējums
*1 paciņa želatīns
*cukurs pēc garšas
Virsai
*1 vai 2 banāni
*200ml sula vai sīrups (izmantoju sulu, kas palika no persikiem)
*3tējk. želatīns


Pagatavošana:
Izkausē sviestu. Cepumus sablenderē vai smalki saberž. Cepumus kārtīgi sajauc ar sviestu. Ņem cepamo veidni ar noņemamu malu (manai diametrs ir 26 vai 28cm). Cepumu-sviesta masu ieliek veidnē un ar glāzi vai ar rokām to cieši un kārtīgi nolīdzina. Kamēr tiek gatavots pārējais, veidni var ielikt ledusskapī.
Persikus sagriež nelielos gabaliņos. Uzbriedina želatīnu. Saldajam krējumam pievieno cukuru un to saputo. Pievieno svaigo sieru un masu kārtīgi sajauc/saputo. Krēmīgajai masai pievieno sagrieztos persikus, samaisa. Želatīnu izšķīdina ūdens peldē un pievieno siera masai. Gatavo masu klāj uz pamatnes un izlīdzina. Kamēr gatavo virskārtu, kūku ieliek ledusskapī.
3tējk. želatīnu uzbriedina. Tikmēr banānus sagriež plānās šķēlītēs. Želatīnu izkausē ūdens peldē un pievieno sulai. Banānus izkārto uz kūkas virsas un pārlej želeju. Kūku liek ledusskapī vismaz uz 5 stundām, es parasti lieku uz nakti.

23 1 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 3

0/2000

Šodien pusdienas neēdīšu. Barošos no piedāvāto recešu grāmatas spokos. emotion 

1 0 atbildēt