local-stats-pixel fb-conv-api

Recepte - ogu biezpienkūka0

Nesaprotu, kā man agrāk varēja negaršot biezpiens. Ir tik daudz iespēju kā to pagatavot. Šoreiz padalīšos ar garšīgas kūciņas recepti, kura atsauc atmiņā vasaru. Pildījumam izvēlies savas iecienītākās ogas, vasarā svaigas, bet ziemā- saldētas.

Nepieciešamās sastāvdaļas: (glāzes tilpums 250ml)
Pamatnei:
*200g sviests
*2 glāzes milti
*1 tējk cepamais pulveris
*50g cukurs
Pildījumam:
*400g biezpiens
*4 ola
*1 glāze cukurs
*dažādas ogas pēc izvēles (ja saldētas, tad tās nevajag atsaldēt!)

Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Man bija veidne ar noņemamām malām, 26 cm diametrā, bet var izmantot arī silikona formu. Veidni iesmērē ar sviestu (ja silikona, tad to nedara).
Sāk ar pildījuma gatavošanu. Biezpienu sadrupina un sajauc ar cukuru, maisot pievieno pa vienai olai. Pieber ogas un samaisa.
Gatavo mīklu. Uz dēlīša sviestu sakapā kopā ar pārējām sastāvdaļām. Ar rokām veido drupačas. Lielāko daļu no drupačām ieber formā. Pa virsu liek visu pildījumu, beigās uzber atlikušās drupačas. Kūku liek cepeškrāsnī, cep apmēram 45 minūtes. Griež, kad tā atdzisusi.
Šī ir recepte, kurā droši var improvizēt ar pildījumu. Ja negaršo salda kūka, tad pildījumā samazina cukura daudzumu. Droši var variēt ar biezpiena daudzumu, var likt arī 300g vai 500g, bet tad attiecīgi jāmaina olu skaits. Pildījumā ogu vietā var likt arī žāvētās olas un riekstus.

11 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000