Viena no manām pēdējā laika mīļākajām receptēm, kuru noteikti gatavošu atkārtoti. Nepieciešamās sastāvdaļas: *100g valrieksti *100g brūnais cukurs *1tējk kanēlis *2-3 āboli *150g + 30g sviests *200g cukurs *2 olas *180g krējums *1tējk vaniļas cukurs *190g + 2ēd.k. milti *1 tējk cepamais pulveris Pagatavošana: Sasmalcina riekstus, tiem pievieno brūno cukuru un kanēli. Samaisa. Nomizo ābolus un sagriež šķēlītēs. Sviestu un cukuru saputo, pievieno olas, krējumu, vaniļas cukuru un samaisa. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un iesijā mīklā, mīklu samaisa. Ietauko formu (manai diametrs ~23cm). Formā lej pusi no mīklas. Mīklu pārkaisa ar 4 ēd.k. riekstu- cukura maisījuma. Virsū kārto ābolu šķēlītes. Pārlej atlikušo mīklu. Kēksu liek uz 180 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes. Kamēr kēkss cepas, atlikušo riekstu- cukura maisījumu saberž ar 2ēd.k. miltu un 30g sviesta. Kad kēkss cepies 30 minūtes, tam pārkaisa gatavās drumstalas un cep vēl 20-25 minūtes. Kēksu labāk atdzesēt formā. Es, protams, nevarēju paciesties, tādēļ tas gabaliņš bildē sanāca tāds necils.