Esmu atpakaļ ar vienu mahten garšīgu brīnumu. Šoreiz-Rabarberu kūku. Tā, kā apnikusi prastā rabarberu plātsmaize, izlēmu izmēģiāt jaunu recepti. Cepu pirmo reizi. Ticiet, vai nē, DIEVĪGA!
Aņuks iesākumam:
Jānītis sēž uz sola ārā. Anniņa ieraugot uzreiz ieinteresējās, pieiet pie Jānīša un jautā:
-Ko tu dari?
-Mizoju ārā sēkliņas no āboliem!
-Priekškam tev?
-Pārdošu pēc tam, gudrāks prāts būs.
-Pārdod man vienu Jānīt.!
-Lats gabalā.
-Še tev .
Anniņa ieliek mutē. Pēc brītiņa Anniņa iesaucās :
-Es taču pati varēju nopirkt daudz ābolus pa latu!
-Redzi, uz reiz gudrāka paliki!!!
Kas mums vajadzīgs kūkas pagatavošanai:
Pamatnei:
1/2 tase sviesta (100g)
1 tase miltu (160g)
1 ēd.k. cukura
Pildījumam:
3 olu dzeltenumi
1 tase cukura (200g)
2ēd. k. miltu
šķipsniņa sāls
½ tase saldā krējuma(130g)
3 vidēji lieli rabarberi
Virskārtai:
3 olu baltumi
1/3 tases cukura(70g)
naža gals vaniļas cukura
Tad sākam!