Vajadzīgās sastāvdaļas:
Kārtainā rauga mīkla
500g rabarberu
1 glāze piena
3 olu dzeltenumi. (baltumus var izmantot garnēšanai vai izcept bezē cepumus)
3 ēdamkarotes miltu
3ēdk cukura + vēl pāris karošu
1tk vanilīna cukura.
Vajadzīgās sastāvdaļas:
Kārtainā rauga mīkla
500g rabarberu
1 glāze piena
3 olu dzeltenumi. (baltumus var izmantot garnēšanai vai izcept bezē cepumus)
3 ēdamkarotes miltu
3ēdk cukura + vēl pāris karošu
1tk vanilīna cukura.
Visiem labi zināms fakts, ka rabarberus var ēst tikai līdz jāņiem, jo pēc tam tajos uzkrājas pārāk liels daudzums skābeņskābes, kas var izraisīt akmeņu veidošanos nierēs un urīnpūslī. Tātad, izmantoju pēdējo iespēju un uzcepu rabarberu kūku Neprecīzi! Liels daudzums rodas tad, kad rabarberi pāraug, t.i. netiek regulāri griezti.
Vienkāršāks variants: cepamā forma, 6 olas, 8ēd.kar. milti, 6ēd kar. cukurs, drusku soda un vaniļas cukurs. BAltumus saputo, atsevišķā traukā sajauc visu pārējo (olu dzelt., cukuru utt), pēcāk visu sajauc kopā, ielej ietaukotā cepšanas formā, un uzber sagrieztus rabarberus. Šamējie nogrims mīklā (pēc idejas var arī maisīt iekšā, bet man tā nepatīk,jo kāds vienmēr pie malām pieķep) un,kad izcepsies (apm170` kādas 15-25 min) reultāts būs principā šāds turklāt ar mazāku ķēpu.