Sveiki!
Parādīšu recepti, kā gatavot sieru. Upeņu vietā var izmantot arī jebko citu.
Ja taisa ar ogām, tad tās iepriekšējā dienā ir jāieliek sladētavā sasalt.
Sveiki!
Parādīšu recepti, kā gatavot sieru. Upeņu vietā var izmantot arī jebko citu.
Ja taisa ar ogām, tad tās iepriekšējā dienā ir jāieliek sladētavā sasalt.
Vajadzēs 9 litrus lauku piena
0,5 l skāba rūgušpiena vai biezpiena sūkalas
Kā piedavas izmantoju sauju cukura un 200 g saldētu upeņu
Pienu lej katlā un karsē(nedrīkst uzvārīt!)
Kamēr piens karsējas, sūkalas uzsilda.
Kad piens sasniedz 80-90 grādu temperatūru, sākam šo vērot uzmanīgāk.
Kad piens uzmet pirmo burbuli, lejam klāt siltās sūkalas.
Gada, kamēr izveidojas biezpienaini kunkuļi, bet pats piens kļuvis caurspīdīgs.
Tad ar caurduri nokāšam.
Biezpienaino masu liek bļodā.
Ātri iemaisa upenes.
Izskatās, ka ir omlete sākumā. Bet nu labs rakstiņš. Pluss no manis, pavāriņ.