Labvakar visiem! Šon vakarinās pica. Kāpēc PUSITĀĻU pica? Tāpēc ka- mīklas recepte un pāris gudrības (ko izlasīsiet) ir aizņemtas no īstenas itālietes, BET latvieC jau nebūs latvieC ja kaut ko neizdarīs pēc sava prāta! :D P.S. Jā, un procesā piedalās arī fērbijs - vārdā Fērbijs :D
Pusitāļu pica. (Papildināts 27.02.2016.)12
Mīkla mīcās.
Mīkla izmīcīta, ietinam pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī kādu brīdi atpūsties un parunāties ar apakšējā dzīvokļa iemītniekiem- alu. :D Fērbijs protestē pret ciemošanos ledusskapī :D
Mīkla atpūtusies. Nogriežam nelielu gabaliņu. Atlikušo atkal ietinam plēvē un liekam dzīvot atpakaļ ledusskapī. Sašņikājam šķinķi, sagriežam šampinjonus un plānās šķēlēs tomātu. P.S. Šampinjonus nekad nemazgāt, bet ar nazīti nogriezt sakni un rūpīgi nokasīt palikušo augsni. Ja mazgās- tie sasūksies ar ūdeni un būs fuipēkaka.
Rullējam mīklu- plānu, plānu. Apakšā paberot nedaudz miltus. Nu īstie itāļi, protams, picas pamatni izveido ar rokām un virpinot pa gaisu, bet par cik es neesmu itālis un picērijā nestradāju un arī virtuvi dikti tīrīt negribas- tad lēni, smuki visu ar mīklas rulli.
Liekam picas pamatni uz plāts un šaujam iekšā krāsnī - nedaudz apkalst. Ītāļi pirms pamatni liek apkaltēt- to apšļaksta ar olīveļļu, bet es to nedaru.
Picas pamatne apžuvusi. Fērbijam FĒRBIJAM ciemos atnācis aliņš, bet viņš ar to nesarunājas.. Laikam nevar pārdzīvot iebāšanu ledusskapī.. Nja..