Mans hobijs ir kulinārija, katru dienu izmēģinu ko jaunu, bet vakar nolēmu gatavot klasisku recepti - kotletes. Tikai nedaudz pārveidojot pa savam. Tad nu - pildītas kotletes.
Proporcijas, gramus u.tml. diemžēl nezinu un nekad arī īpaši neskatos, visu daru "uz aci", tādēļ iepriekš atvainojos.
Sastāvdaļas:
maltā cūkgaļa (~1 kg)
rīvmaize
2 olas
pipari
sāls
garšvielas (vegeta u.tml.)
siers
milti
Pildītas kotletes13
156
1
Bļodā liekas malto gaļu, pievienojam vienu olu, nedaudz miltus, svaigi maltus piparus, sāli, garšvielas un metamies iekšā ar rociņām, no sirds izmīcām. Jādara viss ar mīlestību, citādi nebūs garšīgi. :D
Ņemam eļļu. Vienā bļodiņā ieberam rīvmaizi, otrā sakuļam vienu olu ar nedaudz garšvielām. Ja nav rīvmaizes, var sataisīt pats. Vienkārši salaužam gabaliņos baltmaizi, ieliekam uz pāris minūtēm cepeškrāsnī (~200 grādos), izņemam, kad maizīte sakaltusi un sarīvējam. Tā nu mums ir paštaisīta rīvmaize.
Reklāma
Ņemam rokās pikuci gaļas, uztaisām bumbiņu. Noliekam bumbiņu uz galda un uztaisām iedobīti pildījumam.
Iekšā iedobītē liekam sieru. Siera vietā var likt arī sēnes, rīsus ar olu un sīpoliem, zaļumus un citus brīnumus.
Kotleti aiztaisām ciet, rokās var vēl nedaudz paviļāt, lai sanāk skaista, apaļa formiņa.
Reklāma
Liekam karsēties pannu ar eļļu. Pa to laiku iemērcam kotleti olā.
Tālāk kotleti apviļājam rīvmaizē. Ja rīvmaizes liekas par maz, var atkal kotleti iemērkt olā un atkal rīvmaizē.
Kotlete gatava cepšanai, eļļa arī uzkarsusi. Liekam kotletes cepties.
Reklāma
Lūk, kotletes cepšanās procesā. Rīvmaize ļauj palikt suliņai iekšā kotletē.
Nu re. Kotletes ir gatavas. Lieliski garšo ar jaunajiem kartupelīšiem un svaigiem salātiem. Labu apetīti!