Kaut arī rudenīgais laiks pamazām zūd līdz ar lapām kokos un mīnusiem skaistās dienās, tomēr tēma par dārzeņiem joprojām paliek aktuāla. Došu jums nelielu ieskatu, kā no visādiem dārzenīšiem un gaļiņas pagatavot gardas vakariņas sev un savai ģimenei/ draugiem/ paziņām/ kolēģiem vai kaut vai sev pašam.
Pildītā paprika46
Tātad pildītās paprikas un mērcītes pagatavošanai es ņēmu:
- 1 kg maltās gaļas (es ņēmu kotlešu masu, bet var ņemt arī kādu sev mīļu malto gaļu - cūku, liellopu, kaut vai tītaru..);
- divas olas;
- garšvielas.
- septiņas paprikas (izvēlētais visu sastāvdaļu daudzums balstījās uz izvīlētās paprikas daudzumu, savukārt paprikas daudzums balstījās uz trauku, kurā paprika gatavosies - manā traukā ielīda tikai septiņas paprikas);
- 150 grami rīsu;
- divi burkāni;
- četras daiviņas ķiploku;
- viens tomāts;
- divi sīpoli.
Pats pirmais, ko es izdaru, ir uzlieku rīsus vārīties. Vāru, kamēr uzvārās.
Kamēr vārās rīsi, bļodā ielieku malto gaļu un divas olas.
Samaisu masu un piecieboju garšvielas. Garšvielas varat likt pēc garšasun ieskatiem. Es lieku sāli, piparus un garšvielu maisījumu maltajai gaļai.
Kad rīsi gatavi, pievieno rīsus.
Un visu masu samaisa. Šī būs tā masa, ko liks iekša paprikās.
Tālāk par dārzeņiem. Secība rakstā ir uztaisīta tā, lai ir saprotami, ko ar katru produktu darīt. Jāpiebilst, ka secība, kurā es ko daŗīju, atšķiras no pievienoto bilžu secības. Kamēr vārījās rīsi, sagriezu un sagatavoju dārzeņus. Tā kā organizējiet savu darbu, kā pašiem vieglāk, un secību regulējiet pēc vēlmēm un iespējām! :)
Dārzeņi jānomazgā, jānomizo, jānotīra.... jeb jāsagatavo tālakai gatavošanai.
Paprikai izgriež kātiņu un izņem ārā visu lieko. Ja sēkliņas ar rokām grūti izņemt, var izskalot ar ūdeni.
Sagriež tomātiņu.