local-stats-pixel fb-conv-api

[Papildināts] Ideāla zacene pie šnabīša77

226 14

Tā kā daudzi ir izteikuši kritiku par šīs receptes it kā bīstamību veselībai, ļoti cien. komentāru autori- ejiet pasēdēt uz poda!

Tie lasītāji, kuri ir sabaidīti ar nezkādām zarazām, kuras var saķert, varu nomierināt, neko jūs nesaķersiet. Kapēc?

1. Iegādājieties kvalitatīvu gaļu.

2. Vismaz 24h turēt sālījumā.

2.1 Sāls nogalina baktērijas- nav pamata uztraukties.

Un tiem dažiem dirs*jiem arī piemēri:

Cerams, ka dzīvē kaut reiz esat dzirdējuši par Parma Ham, kurš tiek gatavots no cūkgaļas.

Un kā tad ar cūkas sālītu speķi? Sālītu speķi un gaļu senos laikos ļoti daudz lietoja uzturā, jo tādu leusskapju nebija, gaļu sasālīja, turēja vēsā vietā un locīja iekšā griezdamies. Vēlviens piemērs: Čalis restūzī pastāvīgs klients, trenē speķi ar sīvo ka nemetās. Bāc, kāpēc tad viš vēl nav pedāļus atmetis, ko???

Dārgie draugi, nav pamata uztraukumam, vienkārši man jau ir pazudusi vēlme rakstīt ko interesantu, jo liela daļa šeit ir neizglītoti! Āmen!

Ievadam uzreiz gribu pateikt, ka tūlīt nav jāskrien uz bodi pēc litra, jo redz, šitā zacene paradzēta sīvajam! Tā nav!!! Ļoti labi sader kopā arī ar alēnu! :D

Bābieši jau spļaus tūlīt zilu, tpū, vēl, kaut kas jēls...nu, lai spļaudās! Īsti veči šito mantu novērtēs.

500g. cūkas šķiņķa, jeb mīkstuma

3 ēd.k. sāls

10 lauru lapas

Puse tējkarotes rupji malti graudu pipari

3-4 lielas ķiploku daiviņas

Puse tējkarotes ķimenes

Pārtikas plēve

24h pirms ballītes

226 14 77 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 77

0/2000

nenoķer kkādu čerņu ēdot jēlu gaļu

42 7 atbildēt

Ar shnjabi aplej pirms uzkod i bus beiktas baktērijas.

16 0 atbildēt

Te nu jūs, virtuves guru, esat sapinušies meistarībā! Gan jūsu pieminēto carpaccio, gan tratar taisa no liellopu gaļas (pirmo vēl arī no zivs), no kuras cilvēks nevar inficēties ar parazītiem - atšķirīga gremošanas sistēma, atšķirīgi parazīti. No cūkgaļas šis risks, protams, ir lielāks, jo mums ar cūkām ir kopēji parazīti. Sāls parazītus nenogalina, tie tikai iecistojas un gaida labvēlīgākus laikus. Protams, zināmas izcelsmes gaļa samazina risku inficēties ar parazītiem.

Ja runājam par salmonellām, tad ar tām var inficēt gaļu tikai tad, ja tās ir uz jūsu rokām (ak, šie tīrie durvju rokturi), virtuves priekšmetiem vai gaļas iepakošanas/transportēšanas materiāliem.

Vēl ko varu piebilst - gaļa neiesālās 24h laikā. Gaļu ir jāsāla vismaz 3 diennaktis. Vislabāk ir sālīt sāls/cukura maisījumā, jo sāls gaļu nemīkstina (tas ir totāls virtuves analfabētisms), bet cukurs gan to dara.

16 1 atbildēt

labāk gan izcept vecīt..

11 3 atbildēt

Tak jebaduļņiks :D Zini cik tajā gaļas bluķītī var būt visādu salmonellu un vēl tur nezkādu gardumiņu? Viss jau ir skaisti, bet kapēc gan to brīnumu nesacept? Arī vēderam būtu patīkamāk un drošāk :)

14 6 atbildēt

es labāk palikšu pie vecās labās kolas ...emotion

6 2 atbildēt

šitas varētu būt labs, būs jāpamēģina.

un, arī, ja salaid kaut ko grīstē, vienmēr beigās jau var uzcept.

3 0 atbildēt

tad izskaidro lūdzu to-kapēc visos labākajos restorānos pasniedz liellopa gaļas tartaru,kas ir kapata jēla gaļa un karpačo,kas ir plānās sķēlītēs griezta jēla gaļa? Nevajag daudz dirst ja nezini par ko runā,jēlu gaļu var ēst ja to pareizi apstrādā un protams iegādājas no kvalitatīviem tirgotājiem,nevis pērk Maximā kur tā pirms pārdošanas ir stāvējusi nedaudz jau iepuvusi un pirms likšanas uz letes apstrādāta ar nenormālu ķīmiju.

4 1 atbildēt

ļoti labs veids, kā palikt skaidra, bet vemt...emotionemotion

3 0 atbildēt

eu, Tu aizmirsi uzcept! :D 

3 1 atbildēt

Un jums šķiet, ka pēc šņabja samaisījuma ar kārtīgi sālītu gaļu kaut kāda salmanoloze un toksiplazmas parazīti spēs izdzīvot? :D Bet labāk ar Cigoru nebučoties :D

3 1 atbildēt

MhMM izskatas labi, un garsvielas arii riktiigaas- bus japameegina....emotion a tiesaam pie alus labi iet klaat???emotion P.S. esmu meitene, un man garso arii jeela kotlesu masaemotion emotion

5 3 atbildēt

Bet tā ir jēla gaļa...

5 3 atbildēt

Bāc! 1. nosacījums, pērciet kvalitatīvu gaļu (nevis Maxima, Rimi utt) 2. nosacījums, jā, cūkgaļu nedrīkst ēst jēlu, bet sāls nobeidz visus parazītus, kas atrodas gaļā.

2 1 atbildēt

Uhmm..Es manliekas labāk apēdīšu kādu burkānu or smtng..emotion

0 0 atbildēt

labaakaa zacene ir silke ar rupjmaizi un siipolu!

0 0 atbildēt

Labprāt pamēģinatu un noteikti, ka laba zacene, bet man pārak bail no parazītiem, kā piemēram, trihinella no kura nevar atbrivoties, un kurus var iegūt lietojot uzturā jēlu gaļu

1 1 atbildēt

Lentenis..... Tad jau neriskē un ēd Marinētu GURCīTI

0 0 atbildēt

Iemetīšu arī es savus piecus centus. Jau gadus desmit lietoju uzturā diezgan bieži tatāru desas (jēla maltā gaļa ar garšvielām un sīpoliem), garšo arī jēls šašliks un karpačo un aizvien esmu dzīvs. Svarīga ir gaļas izcelsme. Par konkrēti recepti, autor paprovē tāpat uztaisīt fileju (vislabāk lielopa), būs daudz maigāka un garšīgāka :)

0 0 atbildēt

Nafig cept... Ja noveicas, tad kādu lenteņa oliņu paveiksies norīt un tad uz visiem laikiem varēsi aizmirst par fizisku aktivitāti un baudīt savu 8-paku (jā es teicu 8-paku) :D Spēsi tik smukākās meitenes ar mietu atdzīt...

2 2 atbildēt