Panna cotta ar atsvaidzinošu ogu mērci. Ātri un viegli pagatavojams, kā arī ļoti gards deserts.
Panna cotta ar ogu mērci.7
Lai pagatavotu šo desertu nepieciešamas šādas sastāvdaļas: Saldais krējums (apmēram 500 ml), 1 paciņa želatīna, cukurs (pēc garšas), zemenes (man bija saldētas, blenderētas zemenes), jāņogas un mellenes. Var likt arī citas ogas.
Liekam uzbriedināt želatīnu.
Un liekam vārīties saldo krējumu uz lēnas uguns.
Nedaudz pavāram un pievienojam cukuru pēc garšas.
saliekam izvēlētās ogas traukā kur tās blenderēsim.
Un sablenderējam. Cukuru mērcei es nepievienoju, jo pati panna cotta ir pietiekami salda.
Tagad želatīnu izkausējam ūdens peldē. Želatīns jāizkausē tā, lai visi graudiņi būtu izkusuši.
Kad želatīns izkusis, lejam to klāt panna cottas masai.
Un kārtīgi iemaisam.
Sagatavojam nelielus trauciņus.