Napoleona torte. Tā kā mans vīrs ir iemīļojis šo kūku, tad nodomāju, ka ir lielisks brīdis to pagatavot. Atceros, šo kūku gatavoja mana mammiņa, tāpēc, esot ciemos, nobildēju recepti.
Sastāvdaļas:
Tortes kārtām:
🍰 3 glāzes milti,
🍰 250 g sviests,
🍰 1 ēdamk. šņabis,
🍰 1 ēdamk. 9% etiķis,
🍰 3/4 glāzes ūdens,
🍰 1 ola
🍰 šķipsna sāls un cukura.
Krēmam:
🍰 200 g sviests,
🍰 iebiezinātā piena bundža.
Pagatavošana:
1) Bļodā ieber 3 glāzes miltu, sakapā sviestu mazos gabaliņos un saberž ar miltiem.
2) Pievieno 1 olu, 3/4 glāzi ūdens, 1 ēdamk. šņabja, 1 ēdamk. 9% etiķa un šķipsnu sāls, cukura.
3) Visu kārtīgi izmīca, sadala aptuveni 9 vienādās bumbiņās un liek ledusskapī uz 1 stundu.
4) Ņem laukā no leddusskapja, izrullē, liek virsū šķīvi, apgriež apkārt, maliņas arī atstāj cepšanai (būs nepieciešamas dekorēšanai) un cep 200 grādos *10 min. līdz gaiši brūni.
5) Kārtas un maliņas atstāj atdzist.
6) Maliņas saberž, var izmantot blenderi.
7) Gatavo krēmu - sakapā 200 g sviestu un pievieno iebiezināto pienu un ar mikseri saputo, krēms gatavs.
8) Kārtas smērē ar krēmu un kārto. Apkārt tortei iesmērē krēmu un dekorē ar drumstalām gan augšu, gan arī malas. Torte gatava.
Lai izdodas 🙂
#idejupasaule #napoleonatorte #napoleonatortesrecepte #recepte #napoleons #torte #tortesrecepte #kūkasrecepte #idejupasauleyoutube