Lai uztaisītu labas vakariņas, jāsāk gatavot jau pēc brokastīm. Kāpēc? Tāpēc, ka mežacūka ilgi jāgatavo.
Mežacūkas cepetis13
Pa nakti atkausēju. Svars- aptuveni 4 kg. Dikti smaga. Sagriezu tā, lai to kāju var salocīt, jo savādāk mana cepene ir pa mazu šim pasākumam.
Garšvielas, ko izmantoju- sāls, kaudze ķiploku, pipari melnie un citrona, garšviela medījumam un kadiķogas
Gaļā iegriezu un sastūķēju ķiplokus un kadiķogas, apbēru ar garšvielām, bet ne daudz, jo negribēju, lai garšvielas nomāc gaļas garšu. Maisu aiztaisa ciet un cepenē iekšā. Uz 4 h. pa brīdim jau vajag apraudzīt.
Te jau ir ārā no maisa, izņēmu pāris kaulus, apkārt pieliku apvārītus burkānus. uzspiedu nedaudz citrona sulu, uzliku vēl svaigu ķiploku
Mērce kartupeļiem- krējums, sier majnēze, nedaudz sinepes, kaltētas diles, mazliet dipi pulveris.
Kartoškas vārās
Gaļa krāsnī pavadīja vēl kādu laiku, cik īsti, nezinu, pusstundu jau vismaz. Ļauj atpūsties mazliet no ilgā cepiena.
Liekam galdā. Dikti labs, mīksts un sulīgs. Vietām arī kraukšķīgs.
Labu apetīti! ;)