Atverot saldētavu, ieraudzīju vienu no vasaras lielākajiem gardumiem - mellenes, tādēļ tapa gardā drumstalmaize ar mellenēm. Ja melleņu nav, tās droši var aizvietot ar kādām citām ogām, augļiem vai ievārījumu
Atverot saldētavu, ieraudzīju vienu no vasaras lielākajiem gardumiem - mellenes, tādēļ tapa gardā drumstalmaize ar mellenēm. Ja melleņu nav, tās droši var aizvietot ar kādām citām ogām, augļiem vai ievārījumu
Nepieciešams: Kefīrs, milti, cukurs, soda, mellenes vai citas ogas + Sviests vai eļļa drumstalām.
Vispirms pagatavojam drumstalas - sajaucam miltus ar cukuru, un pievienojam vai nu sviestu vai eļļu, līdz izveidojas drumstalu konsistence - viegli irdena. Miltus ņēmu aptuveni glāzi, bet tas pēc pašu izvēles, cik daudz drumstalu vēlamies.
Sajaucam mīklu - aptuveni glāzi cukura, 2 glāzes kefīra un nepilnas 3 glāzes miltu, beigās pievienojam tējkaroti sodas. Kamēr jaucam mīklu, krāsni uzsildām līdz 200 grādiem.
Mīklu lejam plātī, virsū liekam mellenes un pārberam ar drumstalām. Cepam aptuveni 30 - 35 minūtes.
Gatava!