Lielais ūdenskliņģeris gatavs. Kāds saldummīlis var apkaisīt ar pūdercukuru.
Tas šoreiz viss. Man garšo. Nākošā reizē cepšu bez taukvielām, apkaisot ar ķimenēm un rupjo sāli.
Lielais ūdenskliņģeris gatavs. Kāds saldummīlis var apkaisīt ar pūdercukuru.
Tas šoreiz viss. Man garšo. Nākošā reizē cepšu bez taukvielām, apkaisot ar ķimenēm un rupjo sāli.
Jāizcep ar to pašu mīklu daži krinģeļi ar ūdens peldi un daži bez, tad arī varbūt radīsies kāda skaidrība!
Kā vienmēr lieliski!
Es arī bieži esmu domājusi ko gan tā plaucēšana maina, neko neesmu izdomājusi Bet šie kliņģerīši man ļoti garšo. Manās mājās tos mēdz ēst ar sviestu, ievārījumu, dažs labs pat ar pastēti - tie tiek uztverti kā maize, tāpēc mīklu taisu pavisam neitrālu salduma ziņā, un rozīnes nelieku.
Varbut vari pastastit ko dod tas udens peldes?
Jo pec idejas ta ir parasta rauga mika , ko var cept uzreiz.... tad jau spekpiradzinus ar var peldinat pirms cepsanas
Nu tad no manis vaacieshu recepte: 500 grami miltu, 250 ml uudens (var njemt arii pienu), pacinja sausaa rauga (vai mazais kubs parastaa rauga ~42gr), 1 teejkarote saals, 1/2 teejkarote cukurs (rauga "dziivinaashanai" un 250 grami NaOH (Vaacijaa to peerk aptiekaa speciaali lietoshanai paartikaa). Raudzee siltaa vietaa 30 min-1 stundu, veido peec formas un peec tam uz 5 sek liek vaaroshaa sodas shkiidumaa. Pec tam cep 200 graados 20-25 min
Ko liidziigu var atrast arii Vaacijaa veikalu plauktos, taa sauktais "Laugengebäck", populaaraakie ir klingeri, jeb "breces". Pirms cepshanas tos uz sekundeem 10 ieliek vaaroshaa sodas shkiidumaa (4% NaOH, citur tiek piemineets, ka razoshanaa tiek izmantota taa sauktaa kodiigaa soda), jeb apslaka ar sho shkiidumu. Taa cepot rodas gluda bruuna garozinja ar specifisku garshu.