local-stats-pixel

Mani ūdenskliņģeri33

495 0

Kas ir ūdenskliņģeri? Vienkāršos vārdos varētu par ūdens kliņģeriem nosaukt rauga mīklas kliņģerīšus, kas pirms cepšanas ir noplaucēti verdošā ūdeni. Receptes kā vienmēr katrai saimniecei savas. Mīkla var būt uzlabota ar taukvielām, bet var būt pilnīgi liesa un ūdenī mīcīta. Tas atkarīgs no tā, ko saimniece varējusi atļauties, jo ūdenskliņģerus latvieši cepuši sen. Es sen nebiju cepusi, bet šodien par tiem tā sadomājos, ka atlikt cepšanu nevarēju.

Mana recepte pavisam vienkārša. Seko bildēs.

Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 33

0/2000

Ja vien ar acim varetu iekosties.

7 0 atbildēt

Jāizcep ar to pašu mīklu daži krinģeļi ar ūdens peldi un daži bez, tad arī varbūt radīsies kāda skaidrība!

7 0 atbildēt

Kā vienmēr lieliski! emotion

Es arī bieži esmu domājusi ko gan tā plaucēšana maina, neko neesmu izdomājusi emotion Bet šie kliņģerīši man ļoti garšo. Manās mājās tos mēdz ēst ar sviestu, ievārījumu, dažs labs pat ar pastēti - tie tiek uztverti kā maize, tāpēc mīklu taisu pavisam neitrālu salduma ziņā, un rozīnes nelieku.

7 0 atbildēt

Varbut vari pastastit ko dod tas udens peldes? emotion

Jo pec idejas ta ir parasta rauga mika , ko var cept uzreiz.... tad jau spekpiradzinus ar var peldinat pirms cepsanas emotion

7 0 atbildēt

Nu tad no manis vaacieshu recepte: 500 grami miltu, 250 ml uudens (var njemt arii pienu), pacinja sausaa rauga (vai mazais kubs parastaa rauga ~42gr), 1 teejkarote saals, 1/2 teejkarote cukurs (rauga "dziivinaashanai"emotion un 250 grami NaOH (Vaacijaa to peerk aptiekaa speciaali lietoshanai paartikaa). Raudzee siltaa vietaa 30 min-1 stundu, veido peec formas un peec tam uz 5 sek liek vaaroshaa sodas shkiidumaa. Pec tam cep 200 graados 20-25 min

6 0 atbildēt

Ko liidziigu var atrast arii Vaacijaa veikalu plauktos, taa sauktais "Laugengebäck", populaaraakie ir klingeri, jeb "breces". Pirms cepshanas tos uz sekundeem 10 ieliek vaaroshaa sodas shkiidumaa (4% NaOH, citur tiek piemineets, ka razoshanaa tiek izmantota taa sauktaa kodiigaa soda), jeb apslaka ar sho shkiidumu. Taa cepot rodas gluda bruuna garozinja ar specifisku garshu.

5 0 atbildēt

es varu labaakus pagatavot bet pluss par centiibu.

3 0 atbildēt

Paldies par atsauksmi, jo sāku domāt, ka garšo tikai manējiem.  

3 0 atbildēt

Man piens bija 250 grami Var arī ūdenī taisīt.  

3 0 atbildēt

 emotion  emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt
Es kliņģeru dēļ jūku prātā!!!
2 0 atbildēt
Laba recepte
2 0 atbildēt

emotion

2 0 atbildēt

Būs jāpamēģina  emotion 

2 0 atbildēt
Izskatās ņammīgi
2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Nav man dots nodarboties ar konditoriju. emotion  emotion  emotion 

0 0 atbildēt