Sveiki Spocēni un Spoki !!! Šie kēksi garšo gan pieaugušajiem, gan bērniem, un tie ļoti labi glabājas, paliekot svaigi 2–3 dienas. Vari taisīt, protams, arī bez glazūras vai arī klāt pievienot apelsīna miziņu vai mazus šokolādes gabaliņus. Sastāvdaļas: 150 ml bezpiedevu jogurta 3 olas 1 tējk. vaniļas ekstrakta (var aizvietot ar 1 tējk. vaniļas cukura) 175 g cukura 140 g miltu ¼ tējk. sāls 1½ tējk. cepamā pulvera 100 g maltu mandeļu 175 g kausēta sviesta Glazūra: 6 ēd.k. pūdercukura 3 ēd.k. citronu sulas krāsviela Rezultāts: 12 kēksi Pagatavošana: Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. Sagatavo mafinu (kēksu) formu, katrā ieliekot pa vienai papīra formiņai. Nelielā traukā sajauc jogurtu, olas un vaniļu. Lielākā bļodā sajauc miltus, cukuru, mandeles, cepamo pulveri un sāli. Sausajām sastāvdaļām pievieno jogurta maisījumu un kausētu sviestu. Samaisi, lai viss ir vienmērīgs, bet nevajag pārcensties, jo, pārāk ilgi maisot, mīkla maina struktūru. Masu sadali formiņās, tām jābūt pilnām. Cep 18–20 minūtes, līdz kēksi ir skaisti pacēlušies un zeltaini brūni. Ļauj tiem nedaudz atdzist, izņem ārā no formas un atdzesē pilnībā. Glazūrai sajauc pūdercukuru ar citronu sulu, samaisi, līdz iegūsti vienmērīgu masu, pievieno krāsvielu. Kēksu dekorē ar pagatavoto glazūru, ņemot vērā, ka glazūra sastings ļoti ātri.
Lai labi garšo !!!! Liekat plusiņus, Jauku dienu !!!!