Sveiki!Šodien izlēmu pagatavot lasagnu! Zemāk būs pieejama mana recepte kurā nav nekas sarežģīts! Pat ja neesi gatavošanas guru, sanāks.
Sveiki!Šodien izlēmu pagatavot lasagnu! Zemāk būs pieejama mana recepte kurā nav nekas sarežģīts! Pat ja neesi gatavošanas guru, sanāks.
Par kvalitāti piedodiet, mana kamera saplīsa tāpēc bija jāfočē ar to nožēlojamo telefonu. Ups.
Sastāvdaļas :
Četrstūra plānās plāksnes,
Siers,
Maltā gaļa,
Ketčups vai arī tomātu mērce,
Ķiploka daiviņa un sīpols, kas diemžēl bildi nokavēja,
Manā gadījumā Maggi Idea (Tālāk MI) maisījums lasagnas mērcei,
Stikla trauks ar augstām malām.
Bešamel mērcei nepieciešamās sastāvdaļas:
Pikucis Sviesta,
3 ēdam.k. miltu,
1 krūze ar pienu
Bilde sagriezās, bet nu ko tur daudz. Sāk ar to ka cep malto gaļu. Pievieno šķipsniņu sāls, saspiestu ķiploka daiviņu un sasmalcinātu mazu sīpolu. Var pievienot arī dažādas citas garšvielas uz izjūtām. Kamēr gaļa cepjas, tikmēr var taisīt Bešamel mērci. Pagatavošana :
Mazā katliņā ieliek pikuci sviesta un ļauj tam sākt kust. Kad tas ir sācis kust, pieber miltus un sāk nepārtraukti maisīt. Uzreiz kad samaisīts pievienu pienu un šķipsniņu sāls. Samaisa līdz viendabīgai masai un voala, mērce gatava!
Laikam jau visas bildes būs otrādāk.. Kad gaļa apcepusies, pievieno MI maisījumu un samaisa. Tākā man bija divas paciņas, vienu piebēru tā pat un otru atmaisīju ar ūdeni un krējumu, kā uz paciņas norādīts. Tad samaisa to kopā ar gaļu. Es pievienoju vēl ketčupu, labākai garšai un sarkanākai nokrāsai, jo beigās viss iznāca orandžs. Protams pats var uzmaisīt savu tomātu mērcīti lasanjai, bet es atradu šīs divas paciņas mētājamies apkārt, tāpēc izmantoju šīs.
Tālāk paņem stikla trauku un noklāj apakšu ar Bešamel mērci, bet neiztērē to visu. Liek plānos makaronus uz trauka, tā lai pārklāj visu apakšu un iesūc bešamel mērci. Lai būtu vēl mīkstāki makaroni beigās, var tos iemērkt katru karstā ūdenī uz 1 min, bet nevārīt tos. Šoreiz pamēģināju bez iemērkšanas, bet pa taisno.
Virsū makaroniem uzklāj kārtīgu slāni ar gaļu un tam pa virsu apber ar nedaudz sieru. Bildē pirmā kārta un jā, zinu, ka siers tur nav nedaudz.
Turpinām 'būvēt' lasanju. Pēdējai kārtai apberam ar atlikušo gaļu un kārtīgi uzberam sieru, tā lai neredz apakšu. Pa malām salejam atlikušo bešamel mērci, vai arī saldo krējumu, lai beigās sanāktu mīkstāk. Augšu var izdekorēt ar tomātiem. Liekam cepeškrāsnī uz 180 grādiem, aptuveni 25 - 35 minūtēm. Ik pa laikam pačekojam.
Pēc 25 minūtēm cepjamies, atvēru krāsni un iedūru lasanjai ar zobu bakstāmo līdz apakšai, lai pārbaudītu vai kārtas ir palikušas mīkstas. Kad kociņš perfekti izslīd cauri visam veidojumam vairākās vietās, lasanja ir gatava. Šis ir mans gatavais produkts! Sanāca ļoti labi priekš pirmās reizes, pazuda pirmajā pusstundā.
Ceru, ka tev patika šī recepte un varbūt vēlēsies to pagatavot! Cheers!
Man Boloņas mērces vietā daudz labāk patīk izmantot saldo krējumu + gaļas masu sajaukt ar šampinjoniem.
Ja grib pagatavot īstu lazanju nu būsim nedaudz prātīgāki. Lazanjas pagatavošanai kā zināms vajadzīgas kā bešamel tā arī Boloņas mērce. Pačekojiet kā to gatavo Boloņas mērci jo nav tādas lasagnas mērces, nevajag lūdzu fantazēt. Kur nu vēl gatavot surogāt Boloņas mērci ar kečupu. Internetā var atrast visas receptes tā pat kā veikalos var atrast visas vajadzīgās sastāvdaļas. Trenniņam protams var arī šādi bet tas nav tas labākais variants. Lazanjas cepšanai labāk lietot tai paredzēto speciālo trauku šauru un ar augstām malām lai var likt lazanjas kārtojumumu vismaz piecās kārtās. Un lazanjas plāksnes labāk tomēr mērcēt no pieredzes saku, ir man gadījies ''aptaisīt'' kājas kad gar malām plāksnes palikušas cietas.Un pirmo kārtu traukā sāk ar lazanjas plāksnēm citādi kad gatavu būs jāliek uz šķīvja būs baigi dumjš paskats kad visa apakša jūk un brūk. Nu bet vienmēr ar kaut ko ir jāsāk, nekļūdās tikai tas kas ne ko nedara. Katrs sākums ir labs. Lai izdodās, Veiksmi arī turpmāk.