local-stats-pixel

Mājās gatavoti čebureki12

328 0

Nezinu kā jums, bet man garšo čebureki.. gan tie, ko tās tantes pārdod Rīgā, gan arī paštaisīti. Šoreiz samērā elementāra recepte, ko aizvakar pagatavoju mājās.

RECEPTE:

Mīklai:

6 glāzes miltu (man aizgāja gandrīz 1 kg)

2 glāzes silta ūdens

2 olas

1/2 tējkarote sāls

Miltus izsijā caur sietiņu. Pievieno olas, ūdeni un sāli. Visu samīca. Ja mīkla pēc sajaukšanas līp pie rokām, pa bišiņam pievieno miltus, kamēr vairs nelīp.

Pildījumam:

Maltā gaļa ~1kg

1 liels sīpols

Dažas ķiploku daiviņas

sāls, pipari

Visai loģiski, ka malto gaļu sajauc kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem un ķiplokiem, pievieno sāli un piparus.

Reklāma
328 0 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 12

0/2000

Siekalas mutē saksrēja emotion

10 0 atbildēt

Ar skābo krejumu vienkārši pasaka....emotion

7 0 atbildēt
Šodien pirmo reizi taisiju, baigi labie +
0 0 atbildēt

Jābūt labiem. Nevaru saprast ar ko atšķiras no cepamajiem  pelmeņiem? Vai tikai ar lielumu?

0 0 atbildēt

Mana vecmuterīte taisa ar kaut ko līdzīgu, bet viņa vāra, ne cep.

0 0 atbildēt

Šodien uztaisīju, dikti garšīgi. Gribju tikai atzīmēt, ka jātur eļļā ismaz 4 minūtes, citādi gaļa iekšā jēla :))

0 0 atbildēt

Gaļai klāt jāpievieno kefīrs - tas dod buljonu gardo.

0 0 atbildēt

Gaļai klāt vajag piejaukt vēl drusku pētersīli un pieliet kefīru buljonam - tad būs perfekti. Ļoti svarīgi arī nopirkt labu gaļu, īpaši pajaukt cūciņu ar jēru utt. Ne jau no rimčika gaļas var uzcept gardu čebureku - tas tā, zināšanai :)

0 0 atbildēt

Es oamanīju, ka Rīgas centrāltirgū nav ne suņu ne kaķu.... visi aiziet čeburekiem.  emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt