Garda un maiga - viena no visvienkāršākajām pastētes receptēm, kuru varam arī uzlabot pēc saviem ieskatiem - gar ar dažādiem garšaugiem un garšvielām, vai pat sieru, tomātiem utt. - cik vien fantāzija ļauj!
Garda un maiga - viena no visvienkāršākajām pastētes receptēm, kuru varam arī uzlabot pēc saviem ieskatiem - gar ar dažādiem garšaugiem un garšvielām, vai pat sieru, tomātiem utt. - cik vien fantāzija ļauj!
Nepieciešams: 500 grami vistu akniņu, 3 sīpoli, sviests (aptveni puspaciņa + nedaudz cepšanai)
Sīpolus sagriežam pusaplīšos.
Pannā sakarsējam sviestu un apcepam akniņas ar sīpoliem.
Kad viss apcepies, pielejam aptuveni glāzi ūdens, garšvielas pēc izvēles un sautējam aptuveni 20 minūtes, līdz sīpoli mīksti un aknas gatavas.
Tālākais nav iemūžināts, bet pavisam elementāri - sīpolus un akniņas liekam blenderī un sablenderējam, klāt pievienojot puspaciņu sviesta. Ja nepieciešams, pievienojam vēl garšvielas. Kad masa sablenderēta, salejam trauciņos un liekam ledusskapī.
Nākamajā rītā uz brokastu maizītēm. Super gardi!! :) Pamata recepte ir apgūta, iesaku pavariēt ar dažādām garšām, pievienot kādus zaļumus.... Ļoti ekonomiski un garšīgi, veikalā pirktās ne tuvu nestāv!