Siltā pienā izšķīdina raugu ar šķipsniņu cukura,ļauj raugam atdzīvoties apmēram 5-8 minūtes, pievieno pusi no miltiem, izmaisa, siltumā raudzē 40-50 minūtes. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, sāli, pievieno mīklai, izmaisa. Turpinot maisīt pievieno parējos miltus, kausētu sviestu, mīklai jābūt gludai, to atkal raudzē siltā vietā 60-90 minūtes. Gatavo magoņu pildījumu: magonēm lej verdošu ūdeni un tur zem vāka 30-40 minūtes, izkāš, pievieno medu un cītīgi izmaisa (var sablendēt), pievieno cukuru, izmaisa. Galdu paber ar miltiem, gatavu mīklu izveltnē 1 cm biezumā, uz mīklas liek pildījumu izlīdzina un sarullē rulete, saspiež malas. Ruleti apsedz ar mitru dvieli vai pārtikas plēvi, raudze uz plāts kurā ieklāts
cepamais papīrs 20-30 minūtes. Ruleti apsmērē ar sakultu olu, cep sakarsētā cepeškrāsnī 180°C - 20 minūtes un 160 °C-20 minūtes (lai nedeg garoziņa uzliek virsū cepampapīru samitrinātu ūdenī vai foliju). Gatavu magoņu ruleti apsedz ar dvieli, ļauj nedaudz atdzist.Pasniedz ar pienu, tēju. Labu apetīti! Iesakiet šo recepti draugiem un spiediet pirkstiņus, patīk. Paldies par uzmanību!
Sastāvdaļas:
milti 480 g
piens 150 ml
olas dzeltenumi 3
olas 1
cukurs 175 g
sviests 65 g
sāls 1/2 TK
raugs 15 g
pildījums:
magones 100 g
medus 75 g
cukurs 50 g