Sastāvs:
Olas 3x
Milti 3 glāzes (200gx3)
Cukurs 1 glāze (200g)
Rozīnes
Soda 1ēd.k
Galda etiķis 1,5 ēd.k
Kefīrs vai krējums 350g
Glāzē ieber miltus.
Katru miltu glāzi izsijā caur sietu.
Miltiem pievieno rozīnes, kuras iepriekš ir noskalotas. Pēc tam rozīnes iemaisa miltos, tādā veidā rozīnes būs pa visu keksu ne tikai vienā vietā.
Atsevišķi ieber sodu...
...pie sodas pielej galda etiķi.
Mērtraukā ielej kefīru.
Pēc tam kefiru pārlej lielākā traukā un klāt pielej kopā atjaukto sodu ar galda etiķi, samaisa.
No sākuma sakuļ olas baltumu, lēnām pievienojot cukuru, kad olas baltums ir kārtīgi sakults pievieno dzeltenumu un atkal kuļ.
Laikam kāds kekss nebija izdevies - piedegusi panna :D
bet recepte patiešām noderīga :)
Līdz šim nezināju ka MJ arī ar kulinārijas šedevru radīšanu ņēmās, domāju tikai skatuves karalis bija ;) Cepuri nost , tas ir labais sakārdināji :D