Labs rīts. Sāku ar vārītā olu - putukrējuma krēma recepti. Nepieciešamie produkti - puslitrs svaiga piena, 3 olu dzeltenumi, divas ēdamkarotes miltu, 3 ēdamkarotes cukura, šķipsniņa sāls, garšviela,
Turpinājums bildēs un tekstā zem tām.
Labs rīts. Sāku ar vārītā olu - putukrējuma krēma recepti. Nepieciešamie produkti - puslitrs svaiga piena, 3 olu dzeltenumi, divas ēdamkarotes miltu, 3 ēdamkarotes cukura, šķipsniņa sāls, garšviela,
Turpinājums bildēs un tekstā zem tām.
Olu dzeltenumus izrīvēju ar cukuru, pievienoju miltus un tikai pa daļām pakāpeniski glāzi silta piena, lai no biezas konsistences maisījums lēnām pāriet šķidrā.
Skatoties receptes tīmeklī redzu, ka daudzas saimnieces te pielaiž kļūdu, pievienojot uzreiz daudz piena, vai pat visu uzreiz un tad pat mikserus vai blenderus laiž darbā, lai tiktu vaļā no miltu kunkuļiem.
Viendabīga šķidra olu - piena - miltu masa bez kunkuļiem.
Pārējam pienam pievienoju tējkaroti sviesta un uzvāru. Noceļu katliņu no gāzes un maisot ar koka karoti bļodiņas saturu izleju katliņā verdošajā pienā.
Lieku katliņu atpakaļ uz gāzes, maisu nepārtraukti ar koka karoti, kamēr saturs kārtīgi uzburbuļo. Pievienotais sviesta pikucis nodrošinās, lai saturu nepievilktu pie katliņa dibena. Izkārsēts būs vienkārši bez ievietošanas ūdens peldē. Izvārīto krēmu dzesēju līdz istabas temperatūrai. Tad saputošu 200 gr saldo 35% krējumu un iecilāšu pusē no izvārītā olu krēma. Gatavo krēmu izmantošu divējādi.
No palikušajiem 3 olbaltumiem vienu pievienoju divām veselām olām un izcepu vēl vienu parasto olu biskvīta kārtu.
Kur likt pari palikušos divus olu baltumus? Protams, ka cepšu arī bezē cepumus, jo no diviem parasti iznāk divas pilnas plātis un cepešķrāsnī man nav vairāk vietas arī. Esmu tos jau rādījusi kādā no agrākiem rakstiem , bet esmu saņēmusi arī vēstules, kur jautā par knifiem, kas manus cepumus padara izskata ziņā līdzīgus veikalā pirktajiem - ļoti reljefus, neizplūdušus, kādus bieži neredz pat pieredzējušu kulināru receptēs. Nācās papētīt šo jautājumu tuvāk. Sāku ar pašu cepumu būtību - tie ir cukura cepumi, kur olbaltums tiek izmantots tikai kā saisviela, bet tos nekādā gadījumā nesauc par olbaltumu cepumiem. Tātad, neveiksmei par cēloni varētu būt nepietiekams cukura daudzums sastāvā, tad cepumu grūti atdalīt no cepuma, izspiežot no konditorejas maisiņa, jo masa ir staipīga un tūdaļ plūst un zaudē asās formas.
Putoju divus olu baltumus, pievienojot tikai šķipsniņu sāli. Nomērīju vienu spoku krūzi ar cukuru, ko sāku pa daļām ieputot. Beigās miksera spārniņi knapi griežas, bet sajūtu vēl nelielus cukura graudiņus. Divās ēdamkarotēs jāņogu sulas izšķīdināju nažagalu citronskābes un pieputoju kopā ar pēdējo cukuru. Nu cukurs izšķīda viss. Masa iznāk ļoti stingra. Vēl iecilāju vienu ēdamkaroti maisījuma no kviešu miltiem un cietes. Par pēdējā nepieciešamību neesmu pārliecināta. Cepumi iznāca burvīgi, ne plaisāja, ne sakrita, ne sākotnējo formu zaudēja.
Mazie cepumiņi.
Jāpamēģina arī lielākas formas cepumus.
Pēc garās divu stundu kaltēšanas cepeškrāsnī.
Daži no cepumiem apmērcēti rūgtēnajā čipsu šokolādē un krāsainajos cukura graudiņos.
Skaties nobeigumu!
http://spoki.tvnet.lv/receptes/Krejuma-kuka-nobeigums/831784