Iepriekšējo daļu skaties http://spoki.tvnet.lv/receptes/Krejuma-kuka-turpinajums/831756
Šoreiz tas patiešām ir raksta nobeigums. Nezinu cik lasītāji vēl izturējuši līdz šai kūkas gatavības daļai.
Iepriekšējo daļu skaties http://spoki.tvnet.lv/receptes/Krejuma-kuka-turpinajums/831756
Šoreiz tas patiešām ir raksta nobeigums. Nezinu cik lasītāji vēl izturējuši līdz šai kūkas gatavības daļai.
Sākam galvenās kūkas būvēšanas darbus. Te ir vakar vakarā vārītais tumšais krējuma krēms.
Pamatnes pirmajā kārtā lieku vienu no olu biskvīta kārtām. Vispirms biskvītu ņpamitrinu ar jāņogu sulas sīrupu, tad bagātīgi noziežu ar brūno krēmu. Krēma pārpalikumu salieku stikla burciņā, jo tas ledusskapī ilgi nebojājas un noderēs nākošajai kūkai, jeb mazbērni nutellas vietā apēdīs.
Otrajā kārtā tumšais olu krējuma biskvīts parziests ar skābu plūmju - ābolu ievārījumu.
Trešajā kārtā ir baltais olu - krējuma biskvīts, atkal aprasināts ar jāņogu sīrupu.
Saputoju putukrējumu ar karoti cukura un paciņu vanilīncukura un iecilāju pusē no vārītā olu krēma.
Bagātīgi pārziežu ar nupat sagatavoto gaisīgo balto krēmu. Pārpalikumu izmantošu pusdienu desertam.
Katrs prot izvārīt ķīseli, vidēji biezu no sulas vai ogām. Man tas šodien no tās pašas jāņogu sulas, ar nelielu cukuroto dzērveņu piedevu.
Ķīseli kopā ar jau minēto balto krēmu gatavoju ne pirmo reizi. Esmu jau pieminējusi citā rakstā, ka tas sader kopā ar saldajiem bezē cepumiem.
Ceturtā kārta ir otrs olu biskvīts. To nerasinu ar sīrupu, jo pietiks mitruma no putukrējuma
Ar baltā krēma pārpalikumiem no traukiem plānā kārtā no ziežu kūkas virsu.
Tagad laiks sviesta krēmam augšējam dekoram. Saputoju 150 gr smīkstu sviestu ar cukuru, pakāpeniski pieputojot pāri palikušo pusi no vārītā olu krēma. Cukuru pēc garšas. Pievienoju aromātam mandeļu esenci.Daļai krēma pievienoju kakao pulveri. Abus krēmus salieku konditorejas maisiņos ar uzgaļiem.
Pirms augšas dekorēšanas nogriežu platāku strēmeli mājas kūkām, pārējās malas pielīdzinu u noziežu ar brūno krēmu no krēma paliekāmmiksera traukā un putošanas spārniņiem.
Kas to visu ēd? Skatos dienā ieleic spokos bez maz vai 2 rakstus ar ēdieniem. Vai nu Tev garšo ēst vai nu ir daudz ēdāji.
Mamma parasti visas kūku neprecizitātes noslēpj zem ogām, marmelādes vai mazajām kūku dekorēšanas vafelītēm (lapiņas un puķītes utt.).