Sviestu sakuļ ar cukuru,olu dzeltenumu un sāli,pievieno cepamo pulveri,miltus,samaisa.Mīklu izveltnē (pēc vajadzības paber miltus).Mīklu liek uz cepamās plāts,kurā ieklāts cepamais papīrs.Cep 180°C -12 minūtes,sakarsētā cepeskrasnī pusgatavu.Olu baltumus saputo,pievieno cukuru,grauzdētus un samaltus riekstus,izmaisa.Masu uzkarsē līdz 89-90° uz uguns 3-5 minūtes.Masu nedaudz atdzesē,pievieno miltus un izmaisa.Doto masu liek virsū pusgatavai mīklai,atstāj apžūt līdz izveidojas plāna garoziņa,15 minūtēm,sagriež porcijās (5x9,5 cm),kūciņas liek uz plāts,cep 150°C -15-20 minūtes.Krakovas kūciņas atdzesē,pasniedz pie kafijas,tējas.Lai labi garšo! Paldies par uzmanību!
Sastāvdaļas:
mīklai:
sviests 100 g
olu dzeltenums 1
cukurs 65 g
milti 170 g
cepamais pulveris 1/2 TK
sāls 1/4 TK
pildījums:
olu baltums 3
cukurs 220 g
mandeles 125 g
milti 55 g